Τιμούν τη γυναίκα με μια μοναδική έκθεση στην Καβάλα

Με μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη ΓΥΝΑΙΚΑ τιμούν φέτος την Ημέρα της Γυναίκας το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Καβάλας. Τα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν στις 8 Μαρτίου 2022, ημέρα Τρίτη, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, παρουσία του Μητροπολίτη ΦΝΘ κ.κ. Στεφάνου, του Δημάρχου Καβάλας κ. Θόδωρου Μουριάδη, της εκπροσώπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Θεανώς Μανακούδα, του Βουλευτή κ. Μακάριου Λαζαρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Χρήστου Γάκη, του Προέδρου του ΔΣ Καβάλας κ. Κώστα Πεφάνη, π.Αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακού συμβούλου κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου, του Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Σωκράτη Μποζούδη, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, σωματείων και πλήθος κόσμου.
Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας κ. Μαρίνα Φιλιππίδου στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και στους αγώνες των γυναικών για την ισότητα και την ισονομία, ενώ ευχαρίστησε τα 16 μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας και την Πρόεδρο κ. Σώτη Τυρολόγου που αποδέχθηκαν την πρόταση συνεργασίας με το ΛΕΚ και αποτύπωσαν με τη σειρά τους τη Γυναίκα μέσα από το φακό τους, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας. Η κ. Φιλιππίδου ευχαρίστησε επίσης και το Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη για τη συνδιοργάνωση και την παραχώρηση του χώρου της Μεγάλης Λέσχης για την πραγματοποίηση της εν λόγω έκθεσης. Αυτό που τονίστηκε από όλους ήταν η ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για να κατακτήσουμε την πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, πολύ περισσότερο σήμερα που καλείται η γυναίκα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ώστε να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και τον πόνο που προκαλεί η πολεμική σύρραξη στην καρδιά της Ευρώπης.
Στην έκθεση συμμετέχουν από το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας οι: Ασλανίδου Μηλίτσα, Βαρδαβούλιας Δημοσθένης, Βιολιτζή Γεωργία, Γεωργακούδη Θεοδώρα, Ευθυμιάδης Παντελής, Καλοκάρδη Νατάσα, Καμίλη Έλενα, Καροφυλλίδου Μαρία, Κουμουλίδης Ηλίας, Κουράγιος Μιχαήλ, Κωνσταντινίδου Μυρτώ, Μπέζα Χριστίνα, Σαϊτανίδου Λιουντμίλα, Τζιώγας Τάσος, Τσουκαλάς Θάνος , Τυρολόγου Σώτη, που δέχθηκαν τα εύσημα όλων για την καταπληκτική δουλειά τους και τις ξεχωριστές αληθινά φωτογραφίες γυναικών που παρουσιάζουν στη συγκεκριμένη έκθεση.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης και φωτογραφίες με χορεύτριες του Λυκείου Ελληνίδων με ενδεικτικές παραδοσιακές ενδυμασίες από την ιματιοθήκη του ΛΕΚ.
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.
πηγη Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....