Γιορτάζει ο ιστορικός ιερός ναός  του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Tην Παρασκευή, 25 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία έχουμε διπλή γιορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, γιορτάζει ο ιστορικός ιερός ναός  του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και το καμάρι όλης της ελληνορθόδοξης πατριάς της Μελβούρνης.

Γράφουν οι ομογενείς στο εξαιρετικό neoskosmos.com   :

Ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 28 Νοεμβρίου 2020, μετά τις καταστροφές από τη φωτιά που υπέστη τη δεύτερη μέρα του Πάσχα του 2016. Από τότε μέχρι σήμερα τα έργα της ανακαίνισης του ιστορικού ναού έχουν προχωρήσει αρκετά και συνεχίζονται.

Βέβαια, λόγω των γνωστών περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού τα έργα δεν προχώρησαν όσο θα έπρεπε το 2021, αλλά με τη χάρη του Χριστού, τη βοήθεια της Παναγίας και την υποστήριξη όλων, θα προχωρήσουν αρκετά μέσα στο 2022.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την γενναιόδωρη δωρεά σεβαστού ποσού του γνωστού συμπαροίκου μας και ευεργέτη της Εκκλησίας του Ευαγγελισμού κυρίου Ανδρέα Ανδριανόπουλου και της οικογένειας του προς τον ναό μας.

Με τα χρήματα αυτά θα γίνει η επένδυση του δαπέδου της εκκλησίας με πλάκες μαρμάρου, η επίπλωσή του με όλα τα αναγκαία ξυλόγλυπτα προσκυνητάρια, καθίσματα, στασίδια και πολυελαίους.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ανδρέα Ανδριανόπουλο και την αξιότιμη οικογένειά του και τους ευχόμαστε κάθε ευλογία από τον Θεό και η ευλογία της Παναγίας μας να τους σκεπάζει πάντοτε.

Με χαρά περιμένουμε την ηθική και υλική υποστήριξη όλων των συμπαροίκων για την αποπεράτωση του ναού του Ευαγγελισμού, επωνύμων και ανωνύμων, πλούσιων και πτωχών. Έστω και ένα δολάριο, έχει την αξία του και συμβάλλει στην αποπεράτωση του έργου και αναγνωρίζεται από τον Θεό.

Ο ιερέας και η Επιτροπή Ανακαίνισης του ναού του Ευαγγελισμού με ευγνωμοσύνη ευχαριστούμε όλους τους δωρητές και υποστηρικτές του Ναού και προσευχόμαστε γι’ αυτούς σε κάθε Λειτουργία.

Η Παναγία να είναι βοήθεια όλων. Παράλληλα, ο ιερός ναός του Ευαγγελισμού λειτουργεί κανονικά, ενώ τελούνται αρκετά ιερά μυστήρια γάμων και βαπτίσεων συμπαροίκων από διάφορα προάστεια της Μελβούρνης.

Με συγκίνηση ακούμε προσωπικές μαρτυρίες πολλών συμπαροίκων από διάφορες περιοχές της Μελβούρνης που, είτε από το τηλέφωνο είτε προσωπικά, μας εκμυστηρεύονται ότι «σ’ αυτή την εκκλησία παντρεύτηκαν ο παππούς μου με την γιαγιά μου και οι γονείς μου και βαπτίσθηκα κι’ εγώ. Γι’ αυτό θέλω να βαπτίσω εκεί και το παιδί μου.»

Για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής διπλής επετείου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Γένους μας, εφέτος προγραμματίζεται ο καθιερωμένος πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός, την παραμονή, Πέμπτη, 24 Μαρτίου, στις 7.00 μ.μ. και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μαζί με την επίσημη Δοξολογία για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ανήμερα.

Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος, κ. Ευμένιος, θα λαμπρύνει με την παρουσία του την πανήγυρη του Ναού μας, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα.

 

Στη συνέχεια θα παρατεθεί εορταστικό γεύμα με ψάρι στην αίθουσα της Ιεράς Μονής της Παναγίας Άξιον Εστί, 7 Hartington Street, Northcote, με εισιτήριο $50.00 και άφθονα φαγητά και ποτά. Καλούνται όλοι οι συμπάροικοι να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, να φάμε μαζί και να βοηθήσουμε στην αποπεράτωση του έργου της ανακαινίσεως του ναού του Ευαγγελισμού.

Επίσης, την Κυριακή, 27 Μαρτίου, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τόσο την παραμονή, 24 Μαρτίου, όσο και την Κυριακή, 27 στον πεζόδρομο, μπροστά στον ιερό ναό θα υπάρχουν περίπτερα που θα πωλούνται νηστήσιμα γλυκά, αναψυκτικά όσο και χριστιανικά βιβλία, εικόνες, ωραιότατες πασχαλινές λαμπάδες και άλλα εκκλησιαστικά είδη. Για τη στάθμευση του αυτοκινήτου μας είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα!

Βέβαια, τον παραμονή το απόγευμα για τον εσπερινό, μετά από τις 6.00μμ., εύκολα βρίσκεις πάρκινγκ στους γειτονικούς δρόμους γύρω από τον Ευαγγελισμό.

Ανήμερα την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, θα πρέπει να έρθετε στην εκκλησία στις 9.30 το πρωί και είτε να παρκάρετε στους γύρω δρόμους, όπου επιτρέπεται το πάρκινγκ για δύο ώρες με εισιτήριο (προνοήστε να έχετε ψιλά $1 και $2 στο πορτοφόλι σας), είτε θα παρκάρετε σε κάποιο ιδιωτικό πάρκινγκ.

Υπάρχει ιδιωτικό WILSON PARKING λίγα μέτρα μετά την εκκλησία, μέσα στο Victoria Parade που έχει είσοδο και μέσα στο Albert Street, ακριβώς πίσω από το Victoria Parade. Όλα τα απογεύματα από 4.00 η ώρα και μετά όπως επίσης και όλα τα Σαββατοκύριακα υπάρχει φθηνό πάρκινγκ με μόνο $5.00 ανά ώρα.

Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από το πρωί μέχρι 4.00 το απόγευμα, το πάρκινγκ κοστίζει $12.00 την ώρα. Εάν όμως κλείσετε πάρκινγκ για το αυτοκίνητο σας προκαταβολικά από το διαδίκτυο (οι μεγαλύτεροι στην ηλικία, μπορούν να σας βοηθήσουν τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας), τότε πληρώνεται φθηνό πάρκινγκ $5.00 την ώρα. Για το γεύμα της Εκκλησία μας την Παρασκευή 25 Μαρτίου στη Μονή Άξιον Εστί Northcote, εκεί υπάρχει άφθονο πάρκινγκ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ναού του Ευαγγελισμού πατήρ Αντώνιος Βανικιώτης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Επιτροπή Ανακαίνισης του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καλούν όλους να συμμετάσχουν στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις ευχόμενοι χρόνια πολλά σε όλους.

Και όπως εύχονται οι αδελφοί μας Πόντιοι, υγείαν και ευλογίαν σε όλους

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....