O Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι τόνισε ότι περίμενε τη μεγάλη επίδοση.

Την ημέρα των γενεθλίων του, καθώς έκλεισε τα 24 χρόνια του, ο Τεντόγλου είχε ιδιαίτερη διάθεση ήδη από το ξενοδοχείο -πριν ξεκινήσει για το κλειστό στο Βελιγράδι, όπου έγραψε για ακόμη μια φορά ιστορία. Μάλιστα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ1, είπε ότι είχε μια σιγουριά πως θα κάνει πανελλήνιο ρεκόρ.

«Το μετάλλιο το αφιερώνω στους συγγενείς και τους φίλους που ήρθαν από τα Γρεβενά οδικώς», είπε αρχικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος στον κλειστό στίβο, και συνέχισε: «Μου έδωσε χαρά που ήταν εδώ. Είναι δύσκολο. Όλα τα αθλήματα έχουν τη δυσκολία τους. Να μείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μία μεγάλη επίδοση σήμερα. Μετά το πρώτο άκυρο άδειασα. Πιστεύω ότι γίνεται να κάνω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Πρέπει να κάνω μία καλή προετοιμασία. Πρέπει να ανεβάσω όλες τις παραμέτρους. Γίνεται να κάνω παραπάνω. Γιατί όχι 8,70 στον ανοιχτό».

 

 

Για το τι σκεφτόταν στον αγώνα, απάντησε: «Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κερδίσω. Δεν ήταν τόσο δυνατό το επίπεδο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερο από όσο πίστευα. Πίστευα ότι θα κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Πίστευα ότι ο Τόμπλερ θα κάνει 8,35. Πίστευα ότι θα έκανα 8,44. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο είχα καλή διάθεση. Με τρελαίνει ο αγώνας! Μετά το πρώτο άλμα, έκανα το δεύτερο και είπα πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ. Θα κάνω μία καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος στο Παγκόσμιο του Ανοιχτού. Ελπίζω να είμαι καλά και υγιής».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, δήλωσε: «Για μένα ήταν το μόνο χρυσό που μου έλειπε. Ευχαριστώ που μου το χάρισε. Κανένας δεν ξέρει πού θα φτάσει. Εύχομαι να είναι υγιής και να συνεχίσει να βελτιώνεται».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίλτος Τεντόγλου θριάμβευσε στο Βελιγράδι, όπου με ένα άλμα στα 8,55 μέτρα ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου στον κλειστό στίβο.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έκανε δώρο γενεθλίων στον εαυτό του, αφού κατάφερε να φύγει με το χρυσό μετάλλιο από τη σερβική πρωτεύουσα. Ταυτόχρονα, σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ στη δεύτερη προσπάθειά του.

 

 

Η επίδοση αυτή αποτελεί την 6η καλύτερη όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε φυσικά στον ίδιο, όταν είχε πραγματοποιήσει άλμα στα 8,38 μέτρα στη Γλασκώβη, το 2019.

Ο Τεντόγλου ήταν οριακά άκυρος στην πρώτη του προσπάθεια, που ήταν ακόμη μεγαλύτερη, ενώ «πέταξε» στη δεύτερη και ήταν ξανά άκυρος στην τρίτη. Συνέχισε στην τέταρτη προσπάθειά του με 8.26 μ., άφησε το πέμπτο άλμα και έκλεισε με 8,51 μέτρα, δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Με αυτό το μετάλλιο η Ελλάδα έφτασε τα 13 σε παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....