Προεδρική Φρουρά στην Μελβούρνη για την παρέλαση

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η δεξίωση του ελληνικού προξενείου της Μελβούρνης για την Επέτειο του ’21 στο Ελληνικό Μουσείο της πόλης.

 

Εκεί βρέθηκαν ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους, υπουργοί της κυβέρνησής του και βουλευτές της αντιπολίτευσης ενώ δεν παρέστη κάποιος ή κάποια εκπρόσωπος των ομοσπονδιακών κομμάτων.

Αναφορές έγιναν στον πόλεμο της Ουκρανίας, στην ακύρωση της καθιερωμένης παρέλασης στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στην έλευση αγήματος της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς τον Απρίλιο.

 

Daniel Andrews.

Ουσιαστικά, δύο πράγματα έγιναν γνωστά

Το πρώτο έχει να κάνει με τον ερχομό στην Μελβούρνη 15μελούς αγήματος της Προεδρικής Φρουράς.

Την είδηση έδωσε ο κ. Άντριους στην διάρκεια της σύντομης ομιλίας του.

Ο κ. Αντριους ανακοίνωσε ότι το άγημα θα φτάσει στην πρωτεύουσα της Βικτώριας την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου και θα παραμείνει μέχρι τις 29 του μηνός.

Αφορμή για το ταξίδι είναι για να παραρτούν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα των ΑΝΖΑΚΣ στις 25 Απριλίου.

Η συμφωνία για την επίσκεψη των μελών της Φρουράς με δύο συνοδούς αποφασίστηκε στο ταξίδι του κ. Άντριους, με την Τζένη Μικάκου, τον Σταύρο Δημόπουλου και την Νίκο Στάικο στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017.

 

It's official: The Evzoni are coming and a new venue for Melbourne Greeks's Parade.

ότε, είχε συναντηθεί με τον τότε Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάτι που ανέφερε στην δεξίωση του προξενείου ο πρωθυπουργός της Βικτώριας.

Ο κ. Άντριους ευχαρίστηκε εις διπλούν την τότε υπουργό Τζένυ Μικάκου για την συμβολή της στην συμφωνία αυτή.

Η πρώην υπουργός βρισκόταν στην δεξίωση.

Είχε παραιτηθεί το 2020 στο αποκορύφωμα της κυβερνητικής κρίσης που έφερε η πανδημία.

Είχε μάλιστα αφήσει αιχμές για τον τρόπο που αποχώρησε από την κυβέρνηση Άντριους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό των Ελληνικών Εθνικών Eπετείων, Αντώνη Τσουρδαλάκη, πρoγμαμματίζεται μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη των Ευζώνων.

 

It's official: The Evzoni are coming and a new venue for Melbourne Greeks's Parade

Η δεύτερη είδηση

Το δεύτερο νέο έχει να κάνει με την παρέλαση που γινόταν κάθε χρόνο στο Shrine of Remembrance της Μελβούρνης.

Αφού έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες ότι τέτοια παρέλαση δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο συγκεκριμένο μνημείο, η αρμόδια οργανωτική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο κ. Τσουρδαλάκης θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις για το ζήτημα τον Απρίλιο.

 

It's official: The Evzoni are coming and a new venue for Melbourne Greeks's Parade.

Στο Πρόγραμμά μας μίλησαν επίσης:

ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο οποίος στάθηκε στην σημασία της παρουσίας του Ελληνισμού στην Βικτώρια,

 

Emmanuel Kakavelakis. Consul-General of Greece in Melbourne.

 

ο Επίσκοπος Κερασούντος, Ευμένιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελευθερία του λαού που την κερδίζει και σε εκείνου του λαού που την χάνει, αναφερόμενος στον ουκρανικιό λαό.

 

Bishop of Kerasounta Evmenios.

 

και ο υφυπουργός Οικονομίας και βουλευτής των Εργατικών, Σταύρος Δημόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι στο επόμενο προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Βικτώριας που θα παρουσιαστεί τον Μάιο θα προβλέπονται χρηματοδοτήσεις της ελληνικής αλλά και άλλων κοινοτήτων, οργανισμών και οργανώσεων της Βικτώριας ενόψει των πολιτειακών εκλογών του Νοέμβρη.

 

Steve Dimopoulos, Parliamentary Secretary to the Premier. Parliamentary Secretary to the Premier and Parliamentary Secretary for Mental Health.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....