3o Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου – Πορταριά

Η γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας συνεχίζεται και φέτος μετά την άκρως επιτυχημένη επαναδιοργάνωση του 2021, στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στην Θεσσαλία, έχοντας αποσπάσει και την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου, Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά Πηλίου, το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου 2022

 Συνολικά 5.000 επισκέπτες πέρασαν από τους χώρους του Φεστιβάλ, στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, είδαν τις εκθέσεις, αγόρασαν προϊόντα, παρακολούθησαν τις ομιλίες, συμμετείχαν στις οινογνωσίες και γευσιγνωσίες, στις πεζοπορίες και στις μουσικές.

Και πάλι για δύο ημέρες η «καρδιά» του Πηλίου θα «χτυπά» στη «Φάρμα Καραΐσκου», σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ με σκοπό την ανάδειξή της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, πλαισιωμένο όπως πάντα και με σημαντικές πολιτιστικές και περιπατητικές αναφορές.

  Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλο το Πήλιο, συνταγές και μυστικά μαγειρικής, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας συνθέτουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής.

Με βασικό «συστατικό» την αγάπη για την Ελληνική κουζίνα, και ειδικότερα την Πηλιορείτικη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί και πάλι να φέρει κοντά στο ευρύ κοινό τον γευστικό πλούτο και τα προϊόντα της περιοχής του Πηλίου.

Συνεχίζεται και αυτή τη φορά η πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», προσβλέποντας σε συνέχεια στο μέλλον, στοχεύοντας στην προβολή των συμμετεχόντων παραγωγών στο κοινό που θα επισκεφθεί τις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της «Φάρμας Καραΐσκου» στην Πορταριά Πηλίου.

Το σύνολο των δράσεων παρουσιάζεται στο εξαιρετικό πρόγραμμα  εκδηλώσεων, όπου η «Φάρμα Καραΐσκου» μεταμορφώνεται για δύο ημέρες σε μία «ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών», δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων, να έρθουν σε απευθείας επαφή µε τους παραγωγούς, αλλά και μέσα από τις πολιτιστικές και περιπατητικές δράσεις με τους μύθους, την ιστορία, το Πήλιο και τα πάσης φύσεως προϊόντα του.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η φετινή προσθήκη, που επιδίωξη των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί και για τα επόμενα Γαστρονομικά Φεστιβάλ. Τούτο διότι πιστεύουμε ότι η γαστρονομία είναι ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού. Και ο πολιτισμός της γεύσης είναι σπουδαίος και σύνθετος.

Η έννοια της γαστρονομίας είναι πάντοτε συνυφασμένη με την ποιότητα και όχι με την ποσότητα, με το αυθεντικό και όχι με το δήθεν, τη μόδα. Προπάντων όμως είναι οι αναφορές που τη συνδέουν με τις αναμνήσεις μας.

Έχοντας τούτες τις αξιακές αναφορές, θα πραγματοποιείται τιμητική αναφορά και βράβευση καταξιωμένων ανθρώπων της Γαστρονομίας στη Μαγνησία, με αναγνωρισιμότητα, ενεργός συμμετοχή, ουσιαστική και διαχρονική συνεισφορά στον ειδικό τομέα τους, αλλά και στον τουρισμό συνολικότερα, με σεβασμό στους θεσμούς και τις παραδόσεις της περιοχής μας.

Οι προσπάθειες των διοργανωτών για την βελτίωση και επέκταση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ Πηλίου θα συνεχιστούν και ευελπιστούμε με την υποστήριξη, παρουσία και βοήθεια, όλων των Πηλιορειτών το Φεστιβάλ του 2023 να είναι ανανεωμένο, περισσότερο πλαισιωμένο και ακόμη καλύτερο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....