Στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου τεμάχια Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων από τις Σέρρες

Ολόκληρη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκου θα ψαλεί την Παρασκευή 8/4 στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού, στις 6μ.μ., θα υποδεχθεί επισήμως τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, προερχόμενο από τους Αγίους Τόπους και τεμάχια Ιερών Λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών και του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. Τα ιερά σεβάσματα θα κομίσει στον Μητροπολιτικό Ναό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Θα ακολουθήσει η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβ.   κ. Ιγνατίου.

Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube και από τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Στις 9μ.μ. θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό έως την Πέμπτη 14/4 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής τους θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr και στην ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού  Ναού myro-volos.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....