Οι νέοι στρατηγοί της Φθιώτιδας στον Μητροπολίτη – Ποιμαντικές επισκέψεις

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που δέχεται καθημερινά στο γραφείο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από  ιερείς, φορείς και απλούς πολίτες, δέχθηκε και εθιμοτυπικές επισκέψεις από τους νέους Διοικητές, Επικεφαλής Σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην περιοχή μας, μετά και από τις πρόσφατες αξιολογικές τους κρίσεις και νέες τοποθετήσεις.

Τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε ο προαχθείς νέος Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ο κριθείς διατηρητέος Φρούραρχος Λαμίας – Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης και ο Διοικητής της Διευθύνσεως Υποστήριξης Βάσεως του Γ.Ε.Σ. Υποστράτηγος Αθανάσιος Σαπλαούρας.

Όλοι οι ανώτατοι αυτοί Αξιωματικοί κατέθεσαν τον άπειρο σεβασμό και την πηγαία αγάπη τους, στην Εκκλησία και την ευγνωμοσύνη και ευχαριστία τους στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, δηλώνοντας συνάμα την με κάθε τρόπο συμπαράστασή τους στο πολύπλευρο έργο, που επιτελεί η τοπική Εκκλησία και ο Ποιμενάρχης της κ. Συμεών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

Ο Σεβασμιώτατος στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Φθιώτιδος «Ο Κατσαντώνης»

Την πατρική του ευλογία, την αμέριστη συμπαράστασή του στο πολύπλευρο έργο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος «Ο Κατσαντώνης» και τις ευχές του στο νεοεκλεγέν Διοικητικό του Συμβούλιο έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Συμεών.

Κατόπιν προσκλήσεως του νεοεκλεγέντος Προέδρου κ. Χρυσοβαλάντη Μάνταλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στα γραφεία του Συλλόγου στη Λαμία, συνεχάρη το νέο Συμβούλιο για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δράσεις του Συλλόγου.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

«Είναι μεγάλη τιμή να διακονείτε την παράδοση και τον πολιτισμό των Σαρακατσάνων. Να θυμόμαστε ότι στην δική μας παράδοση η ιδιαίτερη ταυτότητα, η ετερότητα, διακονεί την ενότητα. Όλα τα ρυάκια ξεκινούν από την ίδια πηγή και όλα καταλήγουν στο πέλαγος του ενιαίου και αδιαίρετου ελληνισμού! Στο πέλαγος Γένους μας».

Στην Ακολουθία του Αγιασμού παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο θεματικός Αντιπεριφεριεάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κυρίτσης  και άλλοι επίσημοι.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Ανδρεόπουλος

Ο Σεβασμιώτατος στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική

Στην ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με το ερευνητικό έργο ParICT_CENG, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Συμεών χτες το απόγευμα.

O επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Κακαρούντας, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσίασε αναλυτικά το αντικείμενο και τους στόχους του έργου «ParICT_CENG: Βελτίωση ερευνητικών υποδομών ΤΠΕ στη Στερεά Ελλάδα για την επεξεργασία: μεγάλου όγκου δεδομένων από ροές αισθητήρων, πολυμέσων και πολύπλοκων μαθηματικών μοντέλων προσομοιώσεων»,  καθώς και τις προοπτικές και εφαρμογές σε πλήθος επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής διακυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση.

Στόχος της εν λόγω ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών και τοπικών φορέων σχετικά με τα προσδοκόμενα αποτελέσματα του έργου και τις ευκαιρίες (ερευνητικές / επιχειρηματικές / εκπαιδευτικές) στις οποίες αυτό οδηγεί, ενώ προσδοκία είναι η ανάπτυξη νέων συνεργειών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επαγγελματικών φορέων, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών υπογράμμισε:

«Εκφράζω την χαρά μου, που βρίσκομαι σε αυτό εδώ τον χώρο της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της επικοινωνίας και του φοιτητικού κινήματος.

Εύχομαι σε αυτή την νέα περίοδο που ανατέλλει να είμαι κοντά σας και εσείς πιο κοντά σε εμένα και στην Εκκλησία μας. Ένα τμήμα πανεπιστημιακό για να έχει ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα  μέσα στον χώρο είναι πολύ βασικό να είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κοινωνία, με το κοινωνικό γίγνεσθαι, τις ανάγκες τις κοινωνίες, με αυτή καθ’ αυτήν την ανάπτυξη της περιοχής. Σε αυτή την περίοδο, που είναι όλα «πάνω στο τραπέζι», είναι ανάγκη να αναδείξουμε την ουσιαστική, την πνευματική και ακαδημαϊκή αναγκαιότητα για τον τόπο μας και το Πανεπιστήμιο μας».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....