Ο Πατριαρχικός Επίτροπος της Επισκοπής Κισανγκάνι π. Πολύκαρπος στην 4Ε σήμερα – Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήστε

To μεσημέρι μιλά στην ΤΗΛΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της 4Ε σήμερα ο Πατριαρχικός Επίτροπος της Επισκοπής Κισανγκάνι π. Πολύκαρπος Διαμαντόπουλος “. θυμίζουμε το κείμενο που ανάρτησε πρόσφατα για το πως μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε μιας και η Ιεραποστολή ξεκινά εκεί από τα σπάργανα!

 

“Αγαπητοί μου φίλοι. Όπως σας έχω πει, το έργο το οποίο μου επιφύλαξε ο Θεός εδώ στο Κονγκό είναι ζωτικής σημασίας, για δύο λόγους.

Πρώτον καλούμαστε να συστήσουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία μας στο Κισανγκάνι, στην καρδιά της Αφρικής, εν μέσω των τροπικών δασών, σε ανθρώπους που κατά 99% δεν έχουν ακόμα ακούσει τη λέξη Ορθόδοξη Εκκλησία ή ακόμα και Χριστός. Επομένως, από το μηδέν και συν Θεώ, θα αρχίσουμε, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές τόσο σε κτίρια, όσο και σε έμψυχο δυναμικό.
Κατά δεύτερο λόγο, έρχομαι πλέον, σε μια περιοχή όπου κάποτε άνθιζε ο ελληνισμός. Στο Κισανγκάνι κάποτε ζούσαν χιλιάδες Έλληνες. Σήμερα ελάχιστοι πλέον οι ομογενείς μας, ζητούν ένα στήριγμα για να μην οδηγηθούν στην τραγική απώλεια της εθνικής τους, αλλά το σημαντικότερο, και της θρησκευτικής τους ταυτότητας.
Η διακονία είναι κατά συνέπεια, πολλαπλώς δύσκολη. Βασικά έχει δύο πόλους: από τη μια ο αδικημένος ελληνισμός μας και από την άλλη ο διψασμένος εντόπιος πληθυσμός τον οποίο η ελαχιστότητά μου καλείται να οδηγήσει στην οδό του Χριστού μας.
Εκτός από τις θερμές ευχές σας, χρειάζομαι πλέον και την οικονομική στήριξη όσων από εσάς έχουν τη δυνατότητα έστω και κατά το ελάχιστο.
Πολλές φορές έστω και 20 Ευρώ σώζουν ζωές εδώ μα πάνω από όλα ψυχές.
Για όσους θέλουν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο παρακαλώ να επικοινωνήσουν μαζί μου.
Viber : +30 6955 347790 (όχι κανονικές κλήσεις)
Τηλέφωνο στο Κονγκό : +243 822 868 565
email : ipolykarpos@gmail.com
Skype : ipolykarpos
Ευχαριστώ όλους σας για την αγάπη σας.
ΥΓ. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο πρόσωπο που έχει διάθεση να βοηθήσει και εκτός ελληνικών συνόρων παρακαλώ να τον φέρει σε επαφή μαζί μου. Είναι πολύ σημαντικό.
https://www.facebook.com/Hariton.Kakanda”

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....