4η Συνάντηση Σχολής Γονέων Ι.Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΛΙΔΟΣ

ΙΕΡΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ «ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΥΣ»

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, πραγματοποιήθηκε η 4η Συνάντηση, για την φετινή ποιμαντική χρονιά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, το απόγευμα, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Ψυχολόγο και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια κ. Χρυσούλα Σαρρή, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η απληστία στην παιδική ηλικία».

Αρχικά, τέθηκε το ζήτημα του εγωκεντρισμού στην παιδική ηλικία και το κατά πόσο είναι εγγενής ή αν εμφανίζεται περισσότερο ως ροπή για άκαμπτη σκέψη και περιορισμένη θέαση των πτυχών μιας κατάστασης.

Στη συνέχεια περιγράφηκε ο όρος Προκοινωνική Συμπεριφορά στα παιδιά και πώς μπορεί να καλλιεργηθεί ώστε να προαχθούν η ολιγάρκεια, το μοίρασμα και οι φροντιστικές συμπεριφορές.

Παρουσιάστηκαν τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα για τους παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση της απληστίας στα παιδιά, ενώ στον αντίποδα προσεγγίστηκαν οι έννοιες της Θεωρίας του Δεσμού, των Μοτίβων Επικοινωνίας στην οικογένεια και της Ενσυνειδητότητας στη Γονεϊκότητα.

Τέλος, δόθηκαν κάποιες πρακτικές συμβουλές για την διαχείριση συμπεριφορών που σχετίζονται με την απληστία, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια βιωματική άσκηση που ευνόησε το μοίρασμα μεταξύ των συμμετεχόντων και την ανταλλαγή απόψεων.

Ακολούθησε ζωηρός διάλογος με αρκετά ερωτήματα προς την εισηγήτρια. Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στην κ. Χρυσούλα Σαρρή που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και με την εμπεριστατωμένη εισήγησή της προσέγγισε επιτυχώς το φαινόμενο της παιδικής απληστίας. Ευελπιστούμε ότι όλες οι εισηγήσεις που αναπτύσσονται, κατά τη διάρκεια του επιτυχημένου θεσμού της Σχολής Γονέων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, από τους διακεκριμένους ομιλητές-επιστήμονες, υπό την αιγίδα του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου,  θα αποτελέσουν ένα εφαλτήριο για προβληματισμό των γονέων για την περαιτέρω  στάση τους κατά την αγωγή των παιδιών.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....