Τουρκικές υπερπτήσεις σε όλο το Αιγαίο- Ένταση ξαφνικά από τους γείτονες

Μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο χθες (σημειώστε ότι έγιναν τουλάχιστον 126!) , ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι ενέργειες των Τούρκων αποτελούν παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και αντίκεινται σε θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

 

Η Αθήνα απαντά με το να αφήσει εκτός μεγάλης άσκησης την Τουρκία!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο ελληνικό «Πεντάγωνο» υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ακυρωθεί η πρόσκληση που είχε λάβει η Τουρκία για να λάβει μέρος στη νατοϊκή άσκηση «Tiger Meet» η οποία φέτος φιλοξενείται στην 335 Μοίρα «Τίγρεις».

Θυμίζουμε πως η «Tiger Meet» είναι η άσκηση στην οποία συμμετέχουν όσες Μοίρες φέρουν την ονομασία «Τίγρεις», με την άσκηση να θεωρείται – δικαίως – μία από τις πιο απαιτητικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  έκανε λόγο για κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει επενδύσει σημαντικά στην άμυνά της. Σημείωσε, επίσης, ότι αισθανόμαστε πιο ασφαλείς όσο μπαίνουν τα νέα οπλικά συστήματα στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή με συνεχείς ασκήσεις σε τριμερή και τετραμερή σχήματα, στέλνοντας το μήνυμα στην Άγκυρα ότι «δεν μπορεί να παίζει μαζί μας και ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε οποιοδήποτε κομμάτι της επικράτειάς μας απέναντι σε κάθε επιβουλή».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....