Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα παρουσιάζει την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα «Αναζητώντας την κληρονομιά του ‘21 στη Μακεδονία του 19ου αιώνα»

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) παρουσιάζει την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα «Αναζητώντας την κληρονομιά του ‘21 στη Μακεδονία του 19ου αιώνα», την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στις 18.00, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου.

 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μ. Μακρή.

 

Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο Πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ για επιχορήγηση ή/και αιγίδα δράσεων Μουσείων, Πινακοθηκών και Συλλογών 2021.

 

Για το πρόγραμμα θα μιλήσουν οι κκ. Φανή Τσατσάια, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια του ΙΜΜΑ και Συντονίστρια του Προγράμματος και Σταυρούλα Μαυρογένη, Αναπλ. Καθηγήτρια ΠΑ.ΜΑΚ., Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ, Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, ενώ τη διεπιστημονική ομάδα του ΕΚΕΤΑ θα εκπροσωπήσουν οι κκ. Γεωργία Γεωργίου, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος – Βοηθός Έρευνας ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ και Γιάννης Δημητριάδης, Μηχανικός Λογισμικού – Βοηθός Έρευνας ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η αφήγηση της εξέλιξης του ιστορικού τοπίου και της ιστορικής ταυτότητας της Μακεδονίας του 19ου αιώνα, μέσα από τις συλλογές του Μουσείου και ιδιωτών συλλεκτών. Επιχειρεί να μεταφέρει στον ψηφιακό διαδικτυακό κόσμο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου και να προσφέρει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να ανακαλύψει την οθωμανική Μακεδονία στα χρόνια της προετοιμασίας και εξέλιξης της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Επίσης, στο πλαίσιο για τον εορτασμό των 40 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (1982-2022) θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των δύο λογοτύπων, της κας. Βικτωρίας Αλεξούλη και του κ. Δημήτρη Τσουκαλά, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό λογοτύπου, που διεξήχθη τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2022.

 

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δυνατή και μέσω zoom στον σύνδεσμο:

Zoom

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....