Τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Δοϊράνη

Μέσα σε στιγμές πνευματικής χαράς και αναζωογόνησης, τίμησαν  την ιερά μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, στο περικαλλέστατο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στη Δοϊράνη του Κιλκίς .
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο βίο και στη δράση των δύο Αγίων, οι οποίοι έδρασαν τον 9ο αι. μ.Χ. και ανήκουν χωρίς αμφιβολία στις κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας.
Φώτισαν, με το σωτήριο μήνυμα του Ευαγγελίου, τους ευρισκομένους στα σκοτάδια της πλάνης λαούς Κεντρικής Ευρώπης και ταυτόχρονα τους εκπολίτισαν, μεταλαμπαδεύοντας σ’ αυτούς τον θαυμαστό βυζαντινό πολιτισμό!
“Σήμερα εορτάζοντας την ιερή τους μνήμη ας σκεφτούμε ότι ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς, είναι κλιτοί σε μία πνευματική αναγέννηση στο όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η Αγία μας Εκκλησία μας προσφέρει όλα εκείνα που χρειαζόμαστε για να εργαστούμε γι’ αυτήν. Τη μετοχή μας στα Ιερά Μυστήρια, στο Σώμα και στο Αίμα του Χριστού μας, στη μελέτη της Αγίας Γραφής και των Πατερικών κειμένων, στην προσευχή μας…ώστε να αγγίξουμε τη Χάρη του Θεού, για την καλή αλλοίωση του καθενός μας” τόνισα, εκφράζοντας τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Εφημέριο της Δοϊράνης π. Χριστόδουλο Κοταΐδη και όλους όσοι εκοπίασαν για την οργάνωση της πανηγύρεως αλλά και όλους τους πανηγυριστές που βρέθηκαν στο μεθόριο της Δοϊράνης”
.
πηγη facebook

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....