Αρχιεπίσκοπος Αμερικής : “Η Ελλάδα, η πηγή του δυτικού πολιτισμού, και η Αμερική, η καλύτερη ελπίδα ελευθερίας και αυτοδιάθεσης για όλους”

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.  Ελπιδοφόρος  μίλησε με τον μεστό του λόγο  κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

“Χριστός Ανέστη.

Η χαρά μας σήμερα – να έχουμε την παρουσία των  ηγετών της Γενέτειρας της Δημοκρατίας και της μεγαλύτερης Δημοκρατίας του κόσμου – ξεκινά με τον Πασχαλιάτικο χαιρετισμό μας.

Γιατί εδώ στον Λευκό Οίκο γιορτάζουμε για πρώτη φορά την Ανάσταση του Ελληνικού Έθνους με τον Πρωθυπουργό του”, είπε χαρακτηριστά στην αρχή του λόγου του.

Αμέσως μετά πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο : “Κύριε Πρόεδρε, η φιλία σας με τον Ελληνισμό και η στήριξή σας στην Ελληνική Δημοκρατία είναι γνωστές σε όλους”.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος είπε:

“Μαζί, μας κάνετε όλους αισιόδοξους για έναν καλύτερο κόσμο και ένα πιο φωτεινό αύριο. Η Ελλάδα, η πηγή του δυτικού πολιτισμού, και η Αμερική, η καλύτερη ελπίδα ελευθερίας και αυτοδιάθεσης για όλους. Σας ευχαριστούμε αμφότερους για τη δέσμευσή σας για ελευθερία και υποστήριξη της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είθε να έχετε υγεία και μακροζωία, με σοφία, χάρη και με ισχύ.

Σας ευχαριστούμε όλους τόσο για τη σθεναρή σας στήριξη στη δικαιοσύνη, και ιδιαίτερα για την ελευθερία της καθαρά πνευματικής αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Θεός να σας ευλογεί και τους δύο, κύριε Πρόεδρε και κύριε Πρωθυπουργέ, τις Πρώτες Κυρίες, και τις οικογένειές σας, με υγεία και μακροζωία, με σοφία, χάρη και δύναμη.

 

Χριστὸς Ἀνέστη!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....