Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Παϊσίου και Αικατερίνης στην Καμάρα Αρκαδίας

Το πρωί της Κυριακής 15 Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού στην Καμάρα Μεγαλοπόλεως, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και την Μεγαλομάρτυρα Αγία Αικατερίνη.  Κύριος μοχλός της ανοικοδόμησης του Ναού, με τη συμπαράσταση πολλών φίλων και κατοίκων της Καμάρας και όχι μόνο, υπήρξε ο απόστρατος Πτέραρχος κ. Απόστολος Σιαντίκος.

Το πλήθος των πιστών παρακολούθησε με ευλάβεια και υποδειγματική τάξη την τελετή των εγκαινίων. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο σεπτός Ποιμενάρχης εξηγούσε στο εκκλησίασμα τους συμβολισμούς κάθε πράξεως. Ακολούθησε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην ομιλία του ο κτήτορας κ. Απόστολος Σιαντίκος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε αρχικά τον Πανάγαθο Θεό που επέτρεψε να ανοικοδομηθεί ο Ναός, παρά τις όποιες δυσκολίες. Ακολούθως, ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την πνευματική στήριξή του επί σειρά ετών και για την τιμητική τέλεση των εγκαινίων, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ονομαστικά όλους όσοι συνέδραμαν στο θεάρεστο αυτό έργο με οποιονδήποτε τρόπο.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη στην ομιλία του επισήμανε αρχικά ότι όταν εγκαινιάζεται ένας Ναός, είναι για τον τόπο εκείνο σα να κερδίζει μεταφορικά ένα σχολείο, ένα νοσοκομείο και έναν φάρο. Ακολούθως, συνεχάρη τους ευσεβείς χριστιανούς που βοήθησαν στην ανέγερση του Ναού και ιδιαίτερα τον κτήτορα κ. Απόστολο Σιαντίκο, ο οποίος κινούμενος από την βαθιά του πίστη, και επιδεικνύοντας επιμονή και υπομονή, κατάφερε να κινητοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου προς την επίτευξη του έργου. Επίσης τον συνεχάρη για τον χριστιανικό βίο του και την ευλογημένη οικογένεια που έχει δημιουργήσει. Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Αγία Αικατερίνη και τον Άγιο Παΐσιο, που αν και έζησαν σε εντελώς διαφορετικές χρονικές περιόδους μετέδωσαν τα ίδια μηνύματα πίστης, θυσιαστικής αγάπης και ψυχικής αντοχής. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε οι δύο Άγιοι να προστατεύουν την ευρύτερη περιοχή και ο εγκαινιασθείς Ιερός Ναός να αποτελέσει πνευματικό καταφύγιο για κάθε χριστιανό.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....