Την Κυριακή θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40εκκλησιών Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας

Την Κυριακή θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40εκκλησιών Θεσσαλονίκης,  ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας.

 

Λίγα λόγια για το βιογραφικό του

 

Ο κατά κόσμος Παύλος Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1975 στη Βάρδα. Ο πατέρας του Φώτιος που απεβίωσε το 2015 γεννήθηκε στην Παλαιοχώρα Ηλείας (Νταούτι) και η μητέρα του η κ. Δήμητρα που σήμερα ζει στην Πάτρα, γεννήθηκε στην Ανδραβίδα.

Ο αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Σοφιανόπουλος είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Ο αείμνηστος Φώτιος και η σύζυγός του Δήμητρα που εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ρίο, απέκτησαν  6 υπέροχα παιδιά, 4 αγόρια και δύο κορίτσια. Περίπου το 1980 η οικογένεια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων μετακόμισε στην Πάτρα.

Ο π. Ανδρέας κατά κόσμον Παύλος Σοφιανόπουλος, φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών όπου διακρίθηκε για το ακέραιο ήθος του, τη σοβαρότητα και σύνεση και την επιμέλειά του στα μαθήματα.

Ο π. Ανδρέας συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές σε Αθήνα και Στρασβούργο.

 

Στις 21 Μαρτίου 2021 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινουπόλεως Μητροπολίτης Σαράντα εκκλησιών. Τη χειροτονία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, Γουϊνέας Γεώργιο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Μετρών και Αθύρων Δημήτριο, Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιο, Προικοννήσου Ιωσήφ, Σουηδίας Κλεόπα, Αυστραλίας Μακάριο και τον Αρχιεπίσκοπο Τσερνιγόβου και Νιέζιν Ευστράτιο (Εκκλησία της Ουκρανίας).

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....