5η Ημερίδα Νεολαίας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους με θέμα: “Μπροστά στην τεχνητή νοημοσύνη”

Την καθιερωμένη πλέον ετήσια ημερίδα για τους μαθητές λυκείων πραγματοποίησε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας.
Η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κατερίνης “Εκάβη” την Πέμπτη 25 Απριλίου, ενώ συμμετείχαν 400 μαθητές από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους. Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, επισήμανε την αξία της τεχνολογικής προόδου, αλλά και τις παγίδες που ελοχεύει, ενώ ευχαρίστησε τους εκλεκτούς εισηγητές για την ετοιμασία των εισηγήσεών τους καθώς και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.
Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εισήγηση από τον Δρ κ. Γεώργιο Μακρή, Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ο οποίος ανέπτυξε διάφορες πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, καθώς και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η Διαλογική Τεχνητή Νοημοσύνη.
Ο δεύτερος εισηγητής Δρ κ. Σταύρος Φιλιππίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πιερίας ανέπτυξε διάφορα πρακτικά ζητήματα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα από πληθώρα παραδειγμάτων, με έμφαση στη Μηχανική Μάθηση και στη δημιουργία εικόνας και βίντεο με χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης. Επίσης, ανέπτυξε θέματα που πρέπει να προβληματίσουν τους χρήστες των τεχνολογιών αυτών.
Μετά από ένα διάλειμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου προσφέρθηκαν κεράσματα στους μαθητές, ακολούθησε συζήτηση την οποία συντόνισε ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας. Το ενδιαφέρον των μαθητών υπήρξε ζωηρό και συμμετείχαν με πολλές ερωτήσεις τις οποίες απάντησαν οι δύο εισηγητές προσπαθώντας να φωτίσουν διάφορες πτυχές του τόσο ενδιαφέροντος θέματος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....