60 χρόνων γίνεται και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας «Άγιοι Ανάργυροι»

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας «Άγιοι Ανάργυροι» συνεχίζει τη μακρά παράδοση προσφοράς στην Ελληνομάθεια, η οποία ξεκίνησε από την ίδρυσή του από την Κοινότητα Oakleigh πριν από 60 χρόνια με βασικό στόχο τη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας των μαθητών μέσω της διδασκαλίας και της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, αποτελούν μια ισχυρή κοινότητα μάθησης που βασίζεται στο πρόγραμμα «The Blue Zone Positive Thinking Values», που λειτουργεί στο σχολείο.

Επίσης, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας «Άγιοι Ανάργυροι» προσφέρει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα μάθησης με βάση το παιχνίδι για προνήπια ηλικίας 3 και 4 ετών, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα μαθήματα Νεοελληνικής Γλώσσας από το Foundation έως το Year 10 συνδυάζουν στρατηγικές διδασκαλίας που αναπτύχθηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας για μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά στο εξωτερικό και ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα του Προγράμματος Σπουδών της Πολιτείας της Βικτώριας για τα Νέα Ελληνικά.

Το σχολείο προσφέρει επίσης και πρόγραμμα διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έως το VCE, διαπιστευμένο, επίσης, από το Υπουργείο Παιδείας της Βικτώριας. Οι υπεύθυνοι του σχολείου «Άγιοι Ανάργυροι» θεωρούν ότι οι μαθητές που παρακολουθούν Αρχαία Ελληνικά αναπτύσσουν μεγαλύτερη κατανόηση των Νέων Ελληνικών, καθώς αποτελούν τη βάση της σύγχρονης γλώσσας. «Είναι μια ζωντανή γλώσσα που έχει επιβιώσει από τους αιώνες μέχρι σήμερα. Όλα τα προσφερόμενα προγράμματα βασίζονται σε παιδαγωγικές πρακτικές που προάγουν τη δια βίου μάθηση των παιδιών εξοπλίζοντάς τα με τα εφόδια για τη συνεχή ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στην ελληνική γλώσσα», δηλώνει ο διευθυντής του σχολείου, κ. Κώστας Παταρίδης.

Τα μαθήματα διεξάγονται τα βράδια από Τετάρτη έως Παρασκευή και τα πρωινά του Σαββάτου.

Στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας «Άγιοι Ανάργυροι» η σύμπραξη σπιτιού-σχολείου θεωρείται πολύ σημαντική για την υποστήριξη της μάθησης και καλλιεργείται μέσω διαφόρων προγραμμάτων και εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Μέσα από συναντήσεις είτε γνωριμίας, είτε ανατροφοδότησης μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών και πολιτιστικές, θρησκευτικές και ιστορικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό σημαντικών εθνικών και θρησκευτικών επετείων, καλλιεργείται ένα αίσθημα κοινότητας που ενθαρρύνει όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο για να γιορτάσουμε την πλούσια πολιτιστική και ιστορική μας ταυτότητα ως Έλληνες που ζουν στη Διασπορά», λέει ο κ. Παταρίδης.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας «Άγιοι Ανάργυροι», προσφέρει πλήθος προγραμμάτων που λειτουργούν παράλληλα και συμπληρωματικά με το επίσημο πρόγραμμα σπουδών.

«Τα προγράμματα που προσφέρουμε είναι: εμβάθυνση στην ελληνική κουλτούρα μέσω χορού, τραγουδιού και μουσικής κατά τη διάρκεια του μαθήματος, πρόγραμμα λεξικού στην Α’ Γυμνασίου με την δωρεάν παροχή λεξικού στους μαθητές, εβδομαδιαίες ομαδικές διαδικτυακές συνεδρίες εξάσκησης στον προφορικό λόγο χωρίς επιπλέον κόστος για τους μαθητές του σχολείου, συμμετοχή στη ζωή της κοινότητας μέσω της ενεργού παρουσίας σε ιστορικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, ειδικές εκδηλώσεις, ανοικτές στο κοινό, που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με έμφαση στις Απόκριες, την 25η Μαρτίου και την γιορτή στο τέλος του έτους, δωρεάν μαθήματα ελληνικών χορών κάθε Πέμπτη βράδυ μέσω της Ελληνικής Ακαδημίας Χορού Oakleigh σε συνεργασία με την Ελληνική Σχολή Χορού, Πολιτισμού, Μουσικής και Τεχνών (Περιφέρεια Μελβούρνης)», περιγράφει ο κ. Παταρίδης.

 

 

ΠΗΓΗ neoskosmos

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....