Με επιτυχία η εκδήλωση «Η Πόλις εάλω» στη Στυλίδα

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Άλωση της Πόλης με τίτλο: «Η Πόλις εάλω», πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 29 Μαΐου 2022, ημέρα της θλιβερής επετείου της Αλώσεως 29 Μαΐου 1453, στην πόλη της Στυλίδας από τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Παραδοσιακά τραγούδια και μουσικοχορευτικά δρώμενα αποτύπωσαν την θλίψη και τον πόνο της θλιβερής Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, σκορπώντας συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος κ. Ελένη Φωτάκη και όλα τα μέλη του Συλλόγου και τους διοργανωτές της πολύ πετυχημένης εκδηλώσεως και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Αυτές οι εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές γιατί στέλνουμε ένα μήνυμα, ότι οφείλουμε αφενός να εκφράζουμε την ειρήνη και συγχρόνως με γενναιότητα να διατρανώνουμε την αλήθεια και με δικαιοσύνη, ειρήνη και αγάπη να προβάλουμε την ενότητα και την συνεργασία. Όποιος δεν το σεβαστεί αυτό θα μας έχει πάντα απέναντί του. Με κάθε τρόπο πρέπει να διαφυλάξουμε την παράδοσή μας και την ενότητα του λαού μας».

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....