Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στους συμμετέχοντας στην προσκυνηματική εκδρομή στην Ίμβρο, η άφιξη τους το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί και η εγκάρδια υποδοχή του οικείου Μητροπολίτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Κυρίλλου. Πρώτος σταθμός ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Ευλαμπιου. Οι λιγοστοί ενορίτες με επικεφαλής τον εφημέριο του π. Νικηφόρο ανέμεναν στο προαύλιο του ναού και καλοσορισαν τους Εξ’ Ελλάδος προσκυνητές με πηγαία αισθήματα αγάπης.

Το πρωί του Σαββάτου επισκέφτηκαν το Μητροπολιτικό οίκημα και τον παρακείμενο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τύχαμε της αβραμιαιας φιλοξενίας του Ποιμενάρχου και των συνεργατών του. Στα Αγριδια προσκύνησαν  στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και είχαν την χαρά να ξεναγηθούνε στο Γυμνάσιο και Λύκειο της ομογένειας όπου θαυμάσανε το επιτελουμενο έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών. Το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ναό του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην προκυμαία του κάστρου όπου είχαν την μέγιστη ευλογια να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων τα οποία μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος.
Την Κυριακή τελέστηκε τρειςαρχιερατικη Θεία Λειτουργία στην γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου στους Αγίους Θεοδώρους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης  συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μύρων κ. Χρυσοστόμου και Ίμβρου κ. Κυρίλλου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....