Νέο Ιατρείο Παθήσεων Θωρακικού Τοιχώματος στη Θεσσαλονίκη- Διάγνωση με τρισδιάστατα μηχανήματα

Εάν οι γονείς ή το παιδί αντιληφθούν οποιαδήποτε παραμόρφωση ή κάποια έλλειψη ή ασυμμετρία στον θώρακα του παιδιού ή του εφήβου είναι απαραίτητο να επισκεφθούν έναν Ορθοπαιδικό ή έναν εξειδικευμένο Θωρακοχειρουργό.

Παθήσεις όπως σκαφοειδής ή πτηνοειδής θώρακας και σκολίωση, είναι αρκετά συνήθεις στον γενικό πληθυσμό. Γι’ αυτό, κάθε γονέας είναι καλό να γνωρίζει τι χρειάζεται να κάνει, όταν το παιδί του παρουσιάζει κάποια ανωμαλία στην περιοχή του θώρακος.

Ο θώρακας είναι μια κατασκευή που προστατεύει ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά και οι πνεύμονες. Η συμμετρία και η ορθή κατασκευή του παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία αυτή, αλλά και στην αισθητική του ανθρώπου.
Όταν η κατασκευή αυτή εμφανίζει ελλείψεις ως προς το σχήμα, τη συμμετρία ή την ολοκλήρωση στον σχηματισμό των οστών, προκαλούνται παθήσεις, οι οποίες μπορεί να επηρεάζουν τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.
Τα πιο συχνά περιστατικά που αντιμετωπίζουμε αφορούν παθήσεις του πρόσθιου θωρακικού τοιχώματος και είναι ο σκαφοειδής ή πτηνοειδής θώρακας και η σκολίωση. Άλλα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κακοήθειες και τραύματα που είναι ικανά να προκαλέσουν ασταθή θώρακα και να εμποδίσουν την αναπνοή του ασθενούς.
Στο παρακάτω βίντεο, ο Θωρακοχειρουργός Δρ. Μιχάλης Κληματσίδας παρουσιάζει το νέο Ιατρείο Παθήσεων Θωρακικού Τοιχώματος και τη χρησιμότητα του μηχανήματος της 3d απεικόνισης στη διάγνωση και θεραπεία αυτών των παθήσεων.

Στο Ιατρείο Παθήσεων Θωρακικού Τοιχώματος είναι εκπαιδευμένοι στις πιο νέες και καινοτόμες τεχνικές και συμβαδίζουν με τις τελευταίες εξελίξεις του τομέα . Έχουν τεράστια εμπειρία στις συγγενείς παθήσεις του θώρακα, ενώ είναι από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα και η μόνη στην Θεσσαλονίκη, που εξειδικεύεται στην ρομποτική θωρακοχειρουργική.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....