Επιστολή του Πατριάρχη Αντιοχείας στον Πατριάρχη Μόσχας

Στην επιστολή του προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης Ι’ έγραψε: “Η προσευχή μας στον Κύριο να συνεχίσει να δίνει σε εσάς, Μακαριώτατε, τη δύναμη και τη σοφία, ώστε να καθοδηγήσετε τη Ρωσική Εκκλησία για να ξεπεράσει τιςπροκλήσεις που αντιμετωπίζει τώρα”
Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αντιόχειας και Πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης Ι’ έστειλε επιστολή προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο. Η επιστολή περιλάμβανε:
«Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε κάθε λεπτομέρεια τηςπαρούσας σύρραξης. Όπως γνωρίζει πολύ καλά η Μακαριότητά σας, ότι και εμείς, δυστυχώς, δοκιμάσαμε την τραγωδία του πολέμου και κατανοούμε τον πόνο που υποφέρουμε για την απώλεια τέκνων του ποιμνίου μας στη μάχη. Προσευχόμαστε υπέρ της ανάπαυσης τωνψυχών όλων των πεσόντων και για την ασφάλεια αυτών που η ζωή τους έχει επηρεαστεί βαθιά από τη σύρραξη.
Υπό την ηγεσία της Μακαριότητας σας, η Εκκλησία της Ρωσίας παρείχε σταθερά μεγάλη υποστήριξη στην Εκκλησία της Αντιόχειας κατά τη διάρκεια των δικών μας χαλεπών καιρών. Η προσευχή μας στον Κύριο να συνεχίσει να δίνει σε εσάς, Μακαριώτατε, τη δύναμη και τη σοφία, ώστε να καθοδηγήσετε τη Ρωσική Εκκλησία για να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τώρα. Συμπροσευχόμαστε θερμώς μαζί σας, Μακαριώτατε, ώστε το Άγιο Πνεύμα να αποκαταστήσει γρήγορα την ειρήνη και τη συμφιλίωση, χαρίζοντας την ίαση σε όλους”.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....