Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνελεύσεως της Αυστρίας

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνελεύσεως της Αυστρίας, Εξοχ. κ. Wolfgang Sobotka, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για τη διακονία και τις πρωτοβουλίες της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, καθώς και για πολλά άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ιδιαιτέρως για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.
Τον Εξοχ. κ. Sobotka συνόδευαν η Εξοχ. κ. Nurten Yilmaz, βουλευτής και Πρόεδρος της Διμερούς Κοινοβουλευτικής Ομάδος Αυστρίας-Τουρκίας, ο Εξοχ. Πρέσβης της Αυστρίας στην Άγκυρα κ. Johannes Wimmer, η Εξοχ. Πρέσβης κ. Angelika Hable, Γενική Διευθύντρια για Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος στην Πόλη κ. Josef Saiger, καθώς και άλλα στελέχη του Κοινοβουλίου και συνεργάτες του κ. Προέδρου.
Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη συνάντηση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος και Διάκονος κ. Οικουμένιος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
Μετά την ολοκλήρωση της συναντήσεως με τον Παναγιώτατο, ο κ. Πρόεδρος και η Αυστριακή Αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν τον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκαν από τον γερμανομαθή Διάκονο κ. Οικουμένιο, για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.
_________
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....