Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας

Με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη πανηγύρισε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροατάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε Θεία Λειτουργία, κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο εκκλησίασμα και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Στο μεστό κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και την αποστολική του δράση των δύο Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο δίδαξαν το Ευαγγέλιο μέχρι τη Ρώμη και υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο, ο πρώτος δια σταυρού και ο δεύτερος δι’ αποκεφαλισμού. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον Απόστολο των Εθνών Παύλο και τόνισε ότι δικαίως αποκαλείται ο πρώτος μετά τον Ένα και Απόστολος των Εθνών, καθώς μετά από αποκάλυψη του Θεού από διώκτης των χριστιανών έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, συνέγραψε 14 Επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε και έκανε τέσσερις μεγάλες αποστολικές περιοδείες, προσορμίζοντας και στη νότια Κρήτη, όπου εγκατέστησε πρώτο Επίσκοπο τον μαθητή του Απόστολο Τίτο. Τέλος ο Σεβ. ευχήθηκε οι δύο κορυφαίοι Απόστολοι, που σήμερα τιμά η Αγία μας Εκκλησία, να σκέπουν και να προστατεύουν όλους και να πρεσβεύουν στον Τριαδικό Θεό να επικρατήσει η πολυπόθητη ειρήνη στον κόσμο.

Στην πανήγυρη του ναού έλαβαν μέρος ο Αιδεσιμ. Σκευοφ. π. Μιχαήλ Ξυδιανός, Συνταξιούχος Εφημέριος, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, Εφημέριος της Ενορίας Μαύρου Κολύμπου και Αρχιερατικός Επίτροπος Στ΄ Αρχιερατ. περιφέρειας,  ο Αιδεσιμολ. Ιερεύς π. Μιχαήλ Βουγιουκλής, Εφημέριος της πανηγυρίζουσας Ενορίας και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης και κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και αρκετοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....