Το ΚΕΣΟ της Αρχιεπισκοπής επισκέφτηκε δομές Μητροπόλεων στην Θράκη και δώρισε γυαλιά οράσεως

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου  κλιμάκιο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών-Οπτομετρών, με επικεφαλής τη Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Κα Μαίρη Πίνη, τους οποίους συνόδευε ο εν Ξάνθη εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών-Οπτομετρών κ Ευάγγελος Τουμπάρης. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” της Ιεράς Μητροπόλεώς  καθώς και το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης και παρέδωσε στους τροφίμους που είχαν εξεταστεί στην πρώτη επίσκεψη προ ολίγων εβδομάδων, τα νέα γυαλιά οράσεως.

 

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παντελεήμονος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης,ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες της τοπικής εκκλησίας και του Σεβασμιωτάτου ς προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθήνων και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την πρωτοπόρα δράση και ευχήθηκε όπως η συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης με το ΚΕΣΟ επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

(αναδημοσίευση από τη  ιστοσελίδα xronos.gr)

Μια εξαιρετική χειρονομία ανθρωπιάς που επαναλαμβάνεται τα τελευταία 5 χρόνια στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας άγγιξε χθες 29/06 και τις φυλακές Κομοτηνής όπου οπτικοί της πόλης  μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών πρόσφεραν γυαλιά οράσεως σε  56 κρατούμενους που πριν ένα μήνα τους είχαν εξετάσει οφθαλμίατροι.

Το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας (ΚΕΣΟ)-Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) πραγματοποίησε στις 04/06 δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος της Κομοτηνής, όπως σας είχε ενημερώσει ο «Χ» μέσα από τα φύλλα του.

Το ΚΕΣΟ πραγματοποιεί διαρκώς δράσεις που ανακουφίζουν τον άνθρωπο στις δύσκολες αυτές εποχές χωρίς διακρίσεις προέλευσης, θρησκείας με τη διαρκή στήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου που διασπείρονται σε όλη την Ελλάδα. Οι πόρτες της φυλακής άνοιξαν και ο διευθυντής Παναγιώτης Ραδόπουλος υποδέχθηκε την αποστολή αποτελούμενη από τη διευθύντρια του ΚΕΣΟ με έδρα την Αθήνα δημοσιογράφο Μαίρη Πίνη, τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτόμετρων Νίκο Γκούγκη, το μέλος του ΔΣ Γιώργο Κλάδο και τους τοπικούς οπτικούς κ.κ. Χατζηαντωνίου, Κασπαριάν, Κητζίδη με την καταλυτική παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα που εξήρε αυτή την πρωτοβουλία ευαισθησίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Το σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής που ως κτήριο έλαμπε και διατηρεί χώρους σχολείου, οδοντιατρείου, κουρείου, εκκλησία, σύγχρονο επισκεπτήριο με κάμερες, τηλέφωνα, γυμναστήριο κλπ παράλληλα με τους απαραίτητους χώρους εξυπηρέτησης και διαβίωσης των κρατουμένων αντιμετωπίζει οξύ θέμα υπεραρίθμων με ένα αριθμό 330 σήμερα κρατουμένων!

Τα γυαλιά οράσεως που προσφέρθηκαν σε ένα έκαστο από τους κρατούμενους, έδωσαν μεγάλη χαρά και το εκδήλωναν με ευχαριστίες στο βλέμμα αλλά και στη γλώσσα τους δεδομένου ότι οι περισσότεροι προέρχονται από 11 διαφορετικές χώρες, ενώ φυσικά ανάμεσά τους υπάρχουν και ημεδαποί.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....