Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Γιάννενα

Την απόφαση ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε επίτιμο δημότη Ιωαννίνων έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Παράλληλα θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τα Γιάννενα στις 12 Ιουλίου μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου.

 

Ιστορικό γεγονός για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και τον ευσεβή κλήρο και λαό της πρωτεύουσας της Ηπείρου, αποτελεί η επικείμενη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Η υποδοχή τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η οικεία Μητρόπολη, θα γίνει τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου και ώρα 8:30 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου θα τελεστεί Δοξολογία, και την ίδια μέρα το απόγευμα στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου θα τελεστούν τα θυρανοίξια του και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου. Την επόμενη ημέρα θα τελεστεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και του Μακαριωτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων προσκαλεί άπαντες, κλήρο και λαό, όπως παραβρεθούν στις δύο επίσημες υποδοχές τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου και ώρα 8:30 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και το απόγευμα, στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου, καθώς και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Τέλος,  πληροφορείται ο ευσεβής λαός της Μητροπόλεως ότι με τη φροντίδα των ενοριών και ανά Αρχιερατική Περιφέρεια θα διατεθούν δωρεάν πούλμαν για τη μεταφορά όλων όσων επιθυμούν να είναι στα θυρανοίξια και στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Παϊσίου.

«Να παραστούμε λοιπόν όλοι ανταποκρινόμενοι σε αυτό το προσκλητήριο που αφορά ένα μοναδικό γεγονός για την ιστορία της πόλης και της Μητροπόλεως μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....