Μητροπολίτης Κισάμου: “Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να μετανοήσουμε και να γευθούμε, να δεχθούμε, την επίσκεψη της χάρις του Θεού”

Κατά την εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ως Ιερεύς, εις τον Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, όπου το δεύτερο κεντρικό προσκυνητάρι είναι αφιερωμένο στον Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη. Ιερά Παράκληση του Οσίου Παϊσίου, Ιερό Ευχέλαιο, Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή ικανού αριθμού προσκυνητών, οι οποίοι με ευλάβεια μετείχαν, αρκετοί δε κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στον σύντομο λόγο του ο Επίσκοπος σημείωσε: «Ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης συνήγαγε πάντας ημάς, αδελφοί, στο ιερό προσκύνημα του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι. Πολλές οι αρετές του οσίου πατρός, με κορυφαία την ταπείνωση, η οποία ξεκλειδώνει τις πύλες του Ουρανού και του παραδείσου, καθώς αποτελεί την απαρχή των αρετών. «Σκουριασμένο τενεκέ», ονόμαζε τον εαυτό του, και επιθυμούσε όταν πεθάνει «να τον πετάξουν σε μια χαράδρα να τον φάνε τα τσακάλια», όπως πολλές φορές είχε πει, συμπληρώνοντας πως «όταν ο άνθρωπος γνωρίσει τον εαυτό του, τότε γίνεται κατάσταση η ταπείνωση.

Ο Θεός έρχεται και κατοικεί μέσα του και η ευχή λέγεται μόνη της». Αυτό ακριβώς έχουμε ανάγκη όλοι μας. Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να μετανοήσουμε και να γευθούμε, να δεχθούμε, την επίσκεψη της χάρις του Θεού. Προϋπόθεση; η ταπείνωση», κατέληξε ο Επίσκοπος ι΄σ, ευχόμενος όπως το φωτεινό παράδειγμα του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου φωτίζει τον καθ΄ ημέρα βίο πάντων ημών.

 

 

περισσότερες Φωτογραφίες

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....