Άγει τα Ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Κισάμου κ. Αμφιλόχιος

Σήμερα ‘αγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητρ. Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Χθες χοροστάτησε του Εσπερινού, ενώ σήμερα της Θείας Λειτουργίας· στον Ι. Μητροπολιτικό  Ναό . 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και, εν όψει της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα τελεστεί ι. Μνημόσυνο υπέρ των αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Λόγω των ισχυόντων της περιόδου ο Σεβασμιώτατος δεν θα δεχθεί ευχές το εσπέρας της ημέρας. Παρακαλείται ο ιερός κλήρος ως και ο ευσεβής και φιλόθεος λαός της Ι. Μητροπόλεως όπως εύχεται υπέρ ενισχύσεως και Θείας βοηθείας του Επισκόπου μας, όσοι δε συμμετάσχουν εις τον Εσπερινό, την Θεία Λειτουργία καλούνται όπως συμβάλλουν εις την τήρηση των μέτρων της περιόδου.

 

Βιογραφικό

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου &  Σελίνου, υπέρτιμος και έξαρχος Εσπερίας Κρήτης κ. Αμφιλόχιος (Ανδρονικάκης), γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1964. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στα Χανιά. Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1987. Εν συνεχεία, και στην ίδια Σχολή, παρακολούθησε διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας. Το έτος 1993 διακονώντας την Ελληνορθόδοξον Κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, ως Ιερατικώς Προϊστάμενος στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κάρδιφ και περιχώρων, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κάρδιφ Ουαλίας της Μεγάλης Βρετανίας, από το οποίο έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (master) το 1995.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγητρίας Γωνιάς Κολυμβαρίου το έτος 1990. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Διάκονος και το έτος 1992 Πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο. Το ίδιο έτος η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου. Στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων υπηρέτησε ως Εφημέριος και Ιεροκήρυκας επί τέσσερα έτη.

Το έτος 1997 διορίσθηκε από τον Σεβασμιώτατο πολιό Γέροντα πρώην Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Ειρηναίο Εφημέριος στην Ενορία Πλατάνου Κισάμου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου. Δίδαξε σε Σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στην περιοχή Κισάμου και από το έτος 2003 έως το έτος 2005 διετέλεσε Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. Την 4η Οκτωβρίου 2005, εξελέγη από την Ιερά και Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....