Αυξάνεται στα 10 χρόνια η διάρκεια των ελληνικών διαβατηρίων

Μία απόφαση που διευκολύνει πλέον εκατομμύρια Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία. Η απόφαση αφορά τη χρονική διάρκεια των διαβατηρίων. Συγκεκριμένα αυτή αυξάνεται από τα πέντε στα δέκα χρόνια, με την Ελλάδα πλέον να εναρμονίζεται με το καθεστώς που ισχύει στις περισσότερες χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασικός στόχος από τη μία είναι ο περιορισμός της γραφειοκρατίας και ειδικά για τους Έλληνες του εξωτερικού και από την άλλη η μείωση του κόστους έκδοσης των διαβατηρίων. Η διευκόλυνση είναι μεγάλη όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για τα στελέχη της αστυνομίας που επωμίζονται μέχρι και σήμερα τη συλλογή των εγγράφων για την έκδοση των διαβατηρίων.

«Μειώνεται η γραφειοκρατία και για τους Έλληνες του εξωτερικού»

Με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε: «Η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν ως διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων τα πέντε χρόνια. Με τη ρύθμιση που καταθέσαμε στη Βουλή την αυξάνουμε στα δέκα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο εναρμονιζόμαστε με αυτό που συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αναπτυγμένων κρατών σε ολόκληρη την Γη. Γλιτώνουμε από σημαντικά οικονομικά και διοικητικά κόστη. Μειώνεται η γραφειοκρατία για την εξυπηρέτηση του πολίτη και ιδιαίτερα των Ελλήνων του εξωτερικού. Απελευθερώνονται αστυνομικές δυνάμεις. Είναι μία κατάσταση από την οποία βγαίνει ωφελημένο τόσο το κράτος όσο και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με όρους ασφαλείας και καλύτερης αξιοποίησης των δυνάμεών μας. Μεγάλη η διευκόλυνση για τους πολίτες και την Ελληνική Αστυνομία».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....