Εγκαίνια Ιερού Ναού στον παραθαλάσσιο οικισμό Λιβαδάκι Αμπέλου Σάμου

Με κάθε εκκλησιαστική τάξη, μεγαλοπρέπεια, πνευματική ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον παραθαλάσσιο οικισμό Λιβαδάκι Αμπέλου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου  κ. Ευσέβιος τέλεσε τα Ιερά Εγκαίνια του νέου αυτού Ιερού Ναού και έτσι ο Ιερός Ναός παρεδόθη στην Θεία Λατρεία.

Ομίλησε σχετικά με την τελετή των Ιερών Εγκαινίων, ανεφέρθη στο Ιστορικό της ανέγερσης του Ιερού Ναού (θεμέλιος λίθος 16 Ιουνίου 2017 και θυρανοίξια 30 Ιουλίου 2018), στο μεγάλο ευεργέτη Κωνσταντίνο Ρουσσάκη απόδημο της Αμερικής όπου με πολύ αγάπη στο νησί και στο χωριό Άμπελο δώρησε το οικόπεδο και ενίσχυσε την ανέγερση του Ναού χωρίς όμως να γευθή της σημερινής χαράς αφού εκοιμήθη πρόωρα κατ΄άνθρωπο. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήριά του στον εφημέριο της Αμπέλου π. Χριστόδουλο Κλεάνθους και στην Πρεσβυτέρα του, για τους άοκνους αγώνες και τις κοπιώδεις προσπάθειές τους για την ευόδωση αυτής της θείας και ιεράς αποστολής και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μοίρασε ως ευλογία αποτμήματα από το ιερό σάβανο των Εγκαινίων, προέτρεψε τους πιστούς σε ανανέωση και πνευματικό αγώνα και τους κάλεσε να γίνουν και αυτοί καινούργοι ώστε έτσι να καταστούν ναοί του Αγίου Πνεύματος.

IMG_20220820_092711.jpg

IMG_20220820_093500.jpg

IMG_20220820_102123.jpg

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....