Το τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου Ιεροθέου Β’, του Ανδρίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, στη Μύρινα της Λήμνου, τελέσθηκε   Δισαρχιερατικη Θεία Λειτουργία και το τριετές Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου Β’, του Ανδρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου  κ. Δωροθέου Β’ και συνιερουργούντος του και προσκαλεσαμένου αυτόν, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου κ. Ιεροθέου, με τη συμμετοχή Κληρικών από τη Λήμνο και άλλες περιοχές και την παρουσία Εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, Αξιωματικών του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού και πλήθους πιστών.
Τον θείο λόγο, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου, εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος ανεφέρθη στην τιμή και την ευγνωμοσύνη που οφείλονται στους προοδοιπορήσαντες διδασκάλους και πατέρες, οι οποίοι σε εποχές δύσκολες διατήρησαν την Ελληνική Γλώσσα και την Ορθόδοξη πίστη ζωντανές στην ψυχή των Ελλήνων, ιδιαίτερα των κατοίκων μικρών και ακριτικών νησιών, όπως ο αείμνηστος Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος Β’, ο οποίος στα 30 χρόνια της Ποιμαντορίας του προσέφερε ό, τι μπορούσε στον άκριτα λαό της Λήμνου και του Αγίου Ευστράτιου.
Παράλληλα, εξέφρασε την χαρά του, διότι η Εκκλησία εξέλεξε άξιο διάδοχό του, τον αρχοντικό, ευγενή, φιλακόλουθο και φιλόξενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο Γ’ , τον οποίο και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ .
Ακολούθως, εψάλη Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Ιεράρχου Ιεροθέου.
Την όλη μέριμνα της εκκλησιαστικής ευταξίας είχε ο φιλόκαλος Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεράσιμος Πετρολέκας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέστρεψε στην Ερμούπολη, μέσω Αθηνών και Πειραιώς, στη Σύρο και ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, στην παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....