Μητροπολίτης Πέτρας: “Η αιώνια ζωή κερδίζεται με φιλότιμο πνευματικό αγώνα”

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας  κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

 

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, όπου μέσα από τον διάλογο με έναν πλούσιο νέο, ο Κύριος μας διδάσκει ότι για να κερδίσουμε την αιώνια ζωή, χρειάζεται να τηρούμε πιστά τις Εντολές Του και να είμαστε πάντοτε σε θέση να εγκαταλείψουμε όλα τα υπάρχοντά μας για χάρη των εμπερίστατων αδελφών μας.

Και προσέθεσε: «Ο Χριστός δίδει τη σωτηρία σε όλους όσοι το επιθυμούν και εργάζονται με φιλότιμο γι’ αυτήν. Διότι πολλές φορές, παρότι έχουμε την επιθυμία να αγωνισθούμε πνευματικά, μας πιάνει η κουτοπονηριά του πλούσιου νέου, ο οποίος ναι μεν ήθελε να ακούσει από τον Χριστό ότι θα κερδίσει αυτά που του υπόσχεται, δεν ήθελε όμως να κοπιάσει ακόμη περισσότερο.

Εμείς όμως, αγαπητοί μου αδελφοί, να πλησιάσουμε, να αγαπήσουμε με όλη μας την καρδιά τον Κύριό μας, γιατί Εκείνος κατέβηκε στη γη και έγινε άνθρωπος για να σώσει όλους εμάς. Όσο περισσότερο πλησιάζουμε σε Αυτόν, τόσο περισσότερο αισθανόμαστε την χάρη και την ευλογία Του –και αυτό μας δίδει ακόμη περισσότερη δύναμη στον αγώνα της ζωής, στον αγώνα για τη σωτηρία μας».

Περαίνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε μια καλή κι ευλογημένη νέα εκκλησιαστική χρονιά.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....