Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Κεντρικού Συλλόγου πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης “Οι Άγιοι Πάντες”

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Κεντρικού Συλλόγου πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης “Οι Άγιοι Πάντες” για την επίδοση της σχολικής τσάντας στα μικρά παιδιά  (πρωτάκια) που ξεκινούν την εκπαιδευτική τους πορεία, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης την Κυριακή το απόγευμα.

Στην αρχή, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πατέρα Ιάκωβοο οποίος μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου  Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες  του Προέδρουκαι του Διοικητικού Συμβουλίου για την  αναγνώριση της προσφοράς της πολύτεκνης οικογένειας στην πατρίδα και τον Ελληνισμό .

Η αίθουσα που μας παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ήταν για ακόμη μια φορά κατάμεστη απ’ τα 350 «Πρωτάκια», τους γονείς τους, μέλη του συλλόγου μας, φορείς και επισήμους της πόλης.

Ο πρόεδρος, κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, μεταξύ των άλλων επισήμανε  ότι: Πρέπει να απαντήσουμε στον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας που χρησιμοποιεί, ως όπλο, το μεταναστευτικό.

Χρειάζεται να βάλουμε σωστές προτεραιότητες και η πολιτεία να αξιολογήσει τη δημογραφική κατάρρευση και να δώσει αξιοπρεπή κίνητρα για την ανάκαμψη των γεννήσεων δηλαδή να επανέλθει το νομοθετικό πλαίσιο που  ίσχυε μέχρι το 2009 και να προσθέσει το μέτρο που εφαρμόζεται στην Ουγγαρία , όπου το ζευγάρι που αποκτά 4ο παιδί  δεν πληρώνει καθόλου Εφορία .Ας εφαρμοσθεί τουλάχιστον για τις οικογένειες  που αποκτούν 5ο παιδί .

Τέλος, να εκτιμήσει η πολιτεία, ότι οι πολύτεκνοι κάνουν το καθήκον τους απέναντι στο  Θεό και την πατρίδα και είναι ο συνεκτικός ιστός της κοινωνίας μας και  να αντιμετωπιστούν ανάλογα.

Κλείνοντας ο κ. Θεοτοκάτος ευχαρίστησε  όλους τους χορηγούς και συμπαραστάτες του Συλλόγου μας .

Ευχές προς την πολύτεκνη οικογένεια και τα ‘’πρωτάκια ‘’ και αναγνώριση  της προσφοράς του Προέδρου και του Διοικητικού  Συμβουλίου  από τον πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και Βουλευτή  κ. Καράογλου και την Αντιπεριφερειάρχη κα Βούλα Πατουλίδου και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που χαιρέτισαν στην εκδήλωση  και έδωσαν  συγχαρητήρια για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας  και την προσφορά τους στην πολύτεκνη οικογένεια.

Με το τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν οι σχολικές τσάντες στα “Πρωτάκια” του Συλλόγου. Ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης εκδήλωση για τα «Πρωτάκια» μας με μουσική, διασκεδαστές, χυμούς, σνακς και νερά . H προσφορά της σχολικής τσάντας στους μαθητές της πρώτης δημοτικού ήταν προσφορά της εταιρείας ΜΑΣΟΥΤΗΣ που ήταν γεμάτη με χρήσιμα είδη .Επίσης η εταιρεία ENERGIERS μας έκανε προσφορά την διασκέδαση των παιδιών,τα σνακς  και οικολογική τσάντα με δώρο και νερά. Τέλος η εταιρεία 3 Ε προσέφερε  νερά χυμούς και cocacola.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: O πρώην Υπουργός και Bουλευτής κ. Καράογλου Θεόδωρος, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κούβελας Δημήτριος, η  Βουλευτής Θεσσαλονίκης κα Άννα Ευθυμίου και ο Βουλευτής κ Σιμόπουλος Στράτος . Η  Αντιπεριφερειάρχης κα Πατουλίδου Βούλα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος ο Αντιπεριφερειάρχης, Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρις Μπίλιας ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αβραμίδης Ευστάθιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αβαρλής Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Λεκάκης ,ο Γενικός Γραμματέας του  Δήμου Θεσσαλονίκης κ Νικόλαος Λιακόπουλος.  Εκπρόσωπος της  Εταιρείας ‘’ΜAΣΟΥΤΗΣ‘’ο  κ. Σάββας Τορτοπίδης  ,ο πολύτεκνος Πρόεδρος της Εταιρείας ENERGIERSκ Αθανάσιος Κνης ο Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου μας κ. Χορόζογλου Γεώργιος και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων .

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....