Συνεχίζει τις επισκέψεις και συναντήσεις ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, συναντήθηκε στο Μέγαρο της Βουλής ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.  Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Δηλώσεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασσούλα, μετά τη συνάντησης τους στο Μέγαρο της Βουλής.

https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/videos/3055287251425322

 

 

Το βράδυ της Κυριακής, 21 Νοεμβρίου 2021, σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο του Βύρωνα, ο Παναγιώτατος Οικουμενικος Πατριάρχης Βαρθολομαιος ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Βύρωνα, κατόπιν εισηγησεως του Δημάρχου Εντιμ. Γρηγορίου Κατωποδη και ομοφώνου αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
————
Photo: Nikos-Giorgos Papachristou / Ecumenical Patriarchate
Το απόγευμα της Κυριακής, 21 Νοεμβρίου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στο Μετόχιο της Αναλήψεως του Κυρίου, της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στο δήμο Βύρωνα, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και ακολούθως τέλεσε την θεμελίωση του κουβουκλίου του τάφου του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου, ο οποίος έζησε και ετάφη στο Μετόχι.
Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης Εντιμ. Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Ηγούμενος της Αγιορειτικης Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελισσαίος, κληρικοί και μοναχοί, Αυτοδιοικητικοί και άλλοι παράγοντες και πλήθος πιστών. Πριν την είσοδο του στο Μετόχιο ο Πατριάρχης μαζί με τον Δήμαρχο έκαναν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας με την ευκαιρία της μετονομασιας της οδού, μπροστά από το Μετόχι, σε «Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου». Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Καισαιριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Κισσάμου και Σέλινου Αμφιλόχιος, και Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ, ο Εξοχ. Υφυπουργος Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Βύρωνα, και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Εντιμολ. Άρχων Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αθανάσιος Μαρτίνος.
————-
Photo: Nikos-Giorgos Papachristou / Ecumenical Patriarchate

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....