Εκκλησία Κρήτης: Εξελέγη νέος Επίσκοπος Κνωσού

 

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης εξέλεξε σημερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου το νέο βοηθό Επισκόπου. Ο πρωτοσύγκλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης εκλέγεται παμψηφεί Επίσκοπος Κνωσού με καθήκοντα βοηθού Αρχιεπισκόπου.

Υποψήφιοι για την θέση ήταν επίσης ο Τίτος Ταμπακάκης και ο Νικηφόρος Κουνάλης.

Η συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης ξεκίνησε περίπου στις 10 το πρωί και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εκπλήρωση της θέσης του βοηθού Επισκόπου, ο οποία ελευθερώθηκε όταν ο Πρόδρομος Ξενάκης ανέλαβε τη Μητρόπολη του Ρεθύμνου.

Δεν ξέρουμε επίσης αν η Ιερά Σύνοδος στην συνεδρίαση της Δευτέρας ορίσει και νέο αρχιγραμματέα, θέση που καλύπτει μέχρι σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Πως γίνεται η εκλογή βοηθού Επισκόπου

Όπως προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης: «Ὁ Μητροπολίτης Κρήτης δύναται νὰ προσλαμβάνῃ βοηθὸν Ἐπίσκοπον, ὅπως ἀναπληροῖ αὐτὸν κατὰ τὴν ἑκάστοτε παρεχομένην ὑπ᾿ αὐτοῦ ἐντολὴν ἐν τῇ ἀσκήσει τῶν καθηκόντων αὐτοῦ ὡς πνευματικῆς Ἀρχῆς, ὅστις προσαγορεύεται Θεοφιλέστατος. Ὁ Βοηθὸς Ἐπίσκοπος ἐκλέγεται ὑπὸ τῆς Ἱερᾶς Ἐπαρχιακῆς Συνόδου Κρήτης ἐκ τριῶν προτεινομένων ὑπὸ τοῦ Μητροπολίτου Κρήτης ἐκ τῶν περιλαμβανομένων εἰς τὸν κατάλογον τῶν ἐκλογίμων».

Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε ο εναγκαλισμός της μητέρας του Μεθόδιου Βερνιδάκη, λίγο μετά την εκλογή του η οποία με δάκρυα χαράς τον αγκάλιασε, τον φίλησε και του έδωσε τις ευχές της.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....