«ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις! Επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Kαταστροφή στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Kαταστροφή, με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!», η οποία διοργανώθηκε υπό την ευθύνη της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Eκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, ο οποίος και καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, οι Σεβ. Μητροπολίτες:

Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος,  Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός,  Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος,  Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος,  Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος,  Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ,  Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης  κ. Αντώνιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων,  Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος,  Φθιώτιδος κ. Συμεών,  Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος,  Περιστερίου κ. Γρηγόριος, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος,  Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος,  ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, o Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Νικόλαος Πέπας, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπης Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Βαρνάβας Θεοχάρης και κληρικοί των Γραφείων της Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ περισσότεροι από 20.000 θεατές γέμισαν τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ανέφερε:

«Αγαπητά μου παιδιά, το μέλλον του κάθε τόπου συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική του μνήμη. Κι αυτήν την μνήμη, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, οφείλουμε να την διατηρήσουμε άσβεστη. Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το παρόν και να φτάσουμε με αξιώσεις στην επόμενη μέρα. Έχοντας ως υλικό μέσα μας ακόμη κι αυτά που μας πλήγωσαν. Να κρατήσουμε ζωντανές αυτές τις χαρακιές της ψυχής, όσο κι αν μας πονούν. Γιατί διδάσκουν και καθοδηγούν.

Η ιστορική μνήμη είναι το “υλικό ψυχής” που συνδέει και κρατά άσβεστη την ελληνική ταυτότητα. Η Μικρασιατική Kαταστροφή δεν είναι μια επετειακή ευκαιρία για να σκαλίσουμε τον πόνο. Είναι η αφορμή για να αναλογιστούμε το πώς θα πορευτούμε στο μέλλον και πώς θα διατηρήσουμε την ειρήνη.

Η απώλεια του Ελληνισμού στην γη της Μικράς Ασίας εκεί που οι Πατέρες της Εκκλησίας εναρμόνισαν την κλασική Ελλάδα με τον χριστιανικό λόγο έγινε οριστική το 1922.

Χρειάστηκε πολύς πόνος και αίμα για να ξεριζωθούν από τα χώματα της Μικράς Ασίας οι ελληνικές ρίζες που ποτίζονταν από αιώνες. Από αυτό το χώμα που Έλληνες μούσκεψαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους.

Χιλιάδες υπήρξαν τα θύματα της νεοτουρκικής θηριωδίας προερχόμενα από όλες τις τάξεις του λαού. Όλοι αυτοί οι ανώνυμοι εθνομάρτυρες έχουν καταξιωθεί πλέον στην συνείδηση του λαού μας και ως μάρτυρες της Ορθοδόξου πίστεως, γι’ αυτό η Εκκλησία επίσημα πλέον τους θεωρεί ως Νεομάρτυρες. Ξεχωριστή θέση κατέχουν οι Επίσκοποι και οι κληρικοί των περιοχών της Μικράς Ασίας που σταθεροί και ακλόνητοι έμειναν στην θέση τους, συμπάσχοντες με το ποίμνιό τους τις δύσκολες εκείνες ώρες και ως καλοί ποιμένες έθεσαν την ψυχή τους υπέρ των προβάτων αυτών.

Χρυσοστόμου Σμύρνης, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Γρηγορίου Κυδωνιών, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων και των συν αυτοίς αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική Kαταστροφή μαρτύρων

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ.

Οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου ήταν, κατά κοινή ομολογία, η κινητήριος δύναμη για να ‘’ανθίσει’’ η μητροπολιτική Ελλάδα. Κουβαλούσαν στο μικρό τους δισάκι την μοναδική περιουσία που τους είχε απομείνει: την ελληνική ψυχή και τις παραδόσεις.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν που θα πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας διδάξουν και σήμερα κατάφεραν να γίνουν ο καταλύτης που απογείωσε την Ελλάδα. Χάρη στην ευρηματικότητα, την εργατικότητα και τις ικανότητές τους. Οι Μικρασιάτες αδελφοί μας συνέβαλαν σημαντικά στη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας και της ταυτότητάς της. Ανέδειξαν νέους Αγίους, κράτησαν ζωντανή την Ορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις. Γιατί κουβαλούσαν την Ελλάδα μέσα στην ψυχή τους.

Τα 100 χρόνια που πέρασαν μaς πλήγωσαν πολύ. Μας πρόσφεραν όμως γνώση και εμπειρία. Ο Έλληνας που κράτησε αναλλοίωτη την ταυτότητά του, ζωντανές τις παραδόσεις και ακμαία την πολιτιστική του αφετηρία, και, εν τέλει, δεν βγήκε ποτέ χαμένος. Αυτό μας διδάσκει η ιστορία, κι αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε ως πυξίδα για την πορεία μας στο μέλλον.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί κορωνίδα και επιστέγασμα μιας μεγάλης σειράς επετειακών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, που είχαν σκοπό να τιμήσουν την επέτειο της Μικρασιατικής Kαταστροφής του 1922. 

Ιδιαιτέρως όμως, η αποψινή εκδήλωση έχει ως πρωταγωνιστές τους νέους, τα παιδιά μας, που θα παραλάβουν τη σκυτάλη του μεγαλείου της πατρίδας μας και θα το μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι άξιοι συνεχιστές των προγόνων τους.

Την ευθύνη της σημερινής συναυλίας ανέλαβαν δύο συνοδικές επιτροπές, η Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου και η Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, υπό την προεδρία του κ. Ηλία Λιαμή, η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Χρυσούλα Τσιμούρη και ο υπέυθυνος παραγωγής κ. Βασίλης Κατσουρός, οι οποίοι ανέλαβαν την υλοποίηση αυτής της απαιτητικής εκδηλώσεως και αφιέρωσαν επί πέντε μήνες το σύνολο σχεδόν του χρόνου και των δυνάμεών τους. Τους ευχαριστώ θερμά, όπως και τον Γραμματέα των επιτροπών αυτών Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Πολύκαρπο Μπόγρη.

Ευχαριστώ τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος συνέβαλε στην επίλυση κάθε είδους προβλημάτων που πάντα προκύπτουν σε τόσο μεγάλες καλλιτεχνικές παραγωγές. Υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των οργανωτών και της Ιεράς Συνόδου, αλλά και ο επίσημος εκπρόσωπός της στις επαφές με χορηγούς και φορείς.

Μεγάλη ήταν και η συμβολή του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Απόστολου Καβαλιώτη, ως προς την εξεύρεση πόρων, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. 

Ευχαριστώ επίσης τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες των τοπικών Εκκλησιών που απέστειλαν χορωδιακά σύνολα και παραδοσιακά χορευτικά τμήματα, καθώς και τους υπεύθυνους των χορωδιών και των παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων.

Ευχαριστώ την ΕΚΥΟ και τον Γενικό της Διευθυντή Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Φαρμάκη. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ όμως τα μέλη της Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων.

Δεν είναι δυνατόν να μην απευθύνω ευχαριστίες προς τα πρόσωπα και τους οργανισμούς που συνέβαλαν στο απόψινό λαμπρό γεγονός: 

Το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο υποστήριξε την εκδήλωσή μας αυτή και προσωπικά την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη, την Περιφέρεια Αττικής, η οποία προσήλθε ως συνδιοργανωτής, τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Πατούλη και τον Αντιπεριφρειάρχη κ. Νικόλαο Πέπα, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, πρόθυμο συνεργό πάντοτε της Εκκλησίας, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και την διοίκηση του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Δήμο Αθηναίων, την ΕΡΤ, τους Ραδιοφωνικούς Εκκλησιαστικους Σταθμούς, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, την Ελληνική Αστυνομία όπως και την Τράπεζα Τροφίμων.  Είμαι βέβαιος πως απόψε θα διαπιστώσουν πως συνέβαλαν σε ένα μεγαλειώδες εγχείρημα, που θα γεμίσει τις καρδιές όλων μας με Χριστό και Πατρίδα».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

Η απήχηση της εκδήλωσης στο κοινό ήταν πρωτοφανής, καθώς όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την απόδοση των παιδιών που συμμετείχαν στις χορωδίες των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι νέοι και οι νέες της Εκκλησίας της Ελλάδος απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια, τόσο για την υποδειγματική τους συνεργασία με τα μουσικά σύνολα, όσο και για την άριστη προεργασία που έγινε στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά τις δυσκολίες. Παράλληλα, τα κείμενα που εκφωνήθηκαν από ηθοποιούς και συνέδεαν τα μουσικά κομμάτια μεταξύ τους, ήταν μία απρόσμενη για το κοινό καλλιτεχνική παρέμβαση, που επίσης θεωρήθηκε εξαιρετική.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 55 χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά τμήματα, ενώ συνέπραξαν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Γεώργιο Αραβίδη και η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Γεώργιο Δεμελή.

Επίσης, τραγούδησαν οι: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ, ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ, ενώ αφηγητής της εκδήλωσης ήταν ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ.

Το σενάριο και τους θεατρικούς διαλόγους επιμελήθηκε ο κ. Ηλίας Λιαμής, Πρόεδρος της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και Μουσικών Συνόλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την σκηνοθεσία των θεατρικών διαλόγων η κ. Άννα Λιαμή, την ροή παραστάσεως ο κ. Γιάννης Χατζηγιάννης και η κ. Άννα Λιαμή, την τεχνική επιμέλεια ο κ. Γιάννης Παπουτσάκης. Υπεύθυνος ηχοληψίας ήταν ο κ. Λάμπρος Λαμπρόπουλος, ενώ τον γενικό Συντονισμό ανέλαβε ο κ. Βασίλειος Κατσουρός και η κ. Χρυσούλα Τσιμούρη (Μέλη της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων)

 

 

 

 

Συμμετείχαν οι Χορωδίες:

 

Ι.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ – ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν.ΑΓ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΙΛΙΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Μαέστρος: Μπιλάλης Κων/νος

Ι.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Μαέστροι: Σταυρούλα & Κυριακή Καμακάρη

Ι.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΧΟΡΩΔΙΑ «CANTUS ANGELICUS» Ι.Ν.ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Μαέστρος: Αναστασία Χατζηπαύλου

Ι.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΩΝ Ι.Ν.ΑΓ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ & ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Μαέστρος: π. Φραγκίσκος Λάβδας

Ι.Μ. ΓΛΥΦΑΔAΣ E. B. B. & B. – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Μαέστρος: Ιωάννης Αβραμίδης

Ι.Μ.ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Μαέστρος: Οδυσσέας Τασίου

Ι.Μ.ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Μαέστρος: Φωτεινή Γκιουλέκα

 

Ι.Μ.ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «MUSICARTE» ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Μαέστρος: Κωνσταντίνος Μάτης

Ι.Μ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Μαέστρος: Ηρακλής Παναγόπουλος

Ι.Μ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν.ΑΓ.ΚΥΡΙΛΛΟΥ & ΜΕΘΟΔΙΟΥ

Μαέστρος: Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου

Ι.Μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν.ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ Μαέστρος: Ελεονώρα Καλαϊτσίδου

Ι.Μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» Μαέστρος: Χρυσόστομος Σταμούλης

Ι.Μ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μαέστρος: Πρωτ. π. Χρήστος Αντώνης

Ι.Μ.ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΒΥΡΩΝΟΣ & ΥΜΗΤΤΟΥ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΩΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Μαέστρος: Χρήστος Παπαχρήστου

Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μαέστρος: Χριστίνα Καλλιαρίδου

I.M. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ – ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Μαέστρος: Δημήτριος Παπαχρήστου

Ι.Μ.ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ – ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαέστρος: Δημήτριος Θεολόγου

Ι.Μ.ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μαέστρος: Στέφανος Λουντζής

Ι.Μ.Ν.ΚΡΗΝΗΣ & ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Μαέστρος: π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης

Ι.Μ.ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Μαέστρος: Λώρα Πετροπούλου

Ι.Μ. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΧΟΡΩΔΙΑ «ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΛΥΡΑ» ΑΓ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Μαέστρος: Χρυσούλα Τσιμούρη

I.M.ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ-ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ Μαέστρος: Πρωτ. π.Εμμανουήλ Φωκιανός

Ι.Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΠΑΙΔΙΚΕΣ-ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΕΝΟΡΙΩΝ ΑΓ.ΝΕΙΛΟΥ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ»

Μαέστρος: Όλγα Καμηλάρη

Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΑΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μαέστρος: Λεωνίδας Πλαστάρας

 

Ι.Μ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ»

Μαέστρος: Φωτεινή Γκιουλέκα

Ι.Μ.ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ (Τμήμα εφήβων με συμμετοχή παλαιότερων μελών) Μαέστρος: Παύλος Κουρμπέτης

Ι.Μ.ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ – ΧΟΡΩΔΙΑ «ΘΕΟΤΟΚΟΦΙΛΟΙ» Ι.Ν.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑΣ

Μαέστρος: Γεώργιος Καραχάλιος

Χορωδίες συνεργαζόμενων φορέων επί σειρά ετών με τη Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

ΧΟΡΩΔΙΑ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ & ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ Μαέστρος: Γεώργιος Γκιολές

ΜΙΚΤΗ & ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑ Μαέστρος: Δήμητρα Χανού

ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Μαέστρος: Χρυσούλα Τσιμούρη

ΧΟΡΩΔΙΑ ”CHŒUR DU COEUR” ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ» Μαέστρος: Ηλίας Λιαμής

ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΗΛΙΑΔΗ Μαέστρος: Θεώνη Μούλτου

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ» Μαέστρος: Μαρία Κάτσαρη

 

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ:

 

Ι.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ι.Ν.ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Χοροδιδάσκαλος: Φωτεινή Γριτσοπούλου

Ι.Μ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΝΕΑΝΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Χοροδιδάσκαλος: Νικόλαος Λάμπας

Ι.Μ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΚΑΤΑΦΥΓΗ» ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χοροδιδάσκαλος: Κωνσταντίνος Κατσαρός

Ι.Μ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΝΕΩΝ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΗΣ

Χοροδιδάσκαλος: Κωνσταντίνος Κατσαρός

Ι.Μ.ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΟΡ. Ι.Ν. ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χοροδιδάσκαλος: Ηλίας Μαργαρίτης

Ι.Μ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΚΑΜΕΡΑΝΟ» Ι.Ν.ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χοροδιδάσκαλος: Αρχ. π. Δανιήλ Γκαμουλάκος

 

Ι.Μ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χοροδιδάσκαλος: Γεώργιος Ρίγος

Ι.Μ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ Ι.Ν.ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Χοροδιδάσκαλος: Καλλιόπη Κουμεντάκου

Ι.M.ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΑΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Χοροδιδάσκαλος: Μαρία Μπίτη

Ι.Μ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ  «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ»

Χοροδιδάσκαλος: Ελευθερία Τρύφωνος

Ι.Μ.ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ – ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ» Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας

Χοροδιδάσκαλος: Φεβρωνία Βαμβούρη

Ι.Μ.ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΤΟ ΛΥΜΝΙ» Χοροδιδάσκαλος: Γεώργιος Φλώκος

Χορευτικό συνεργαζόμενου φορέα με τη Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων:

ΠΑΡΑΔ. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ» Χοροδιδάσκαλος: Γεώργιος Δρακόπουλος

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, σύσσωμο το κοινό έψαλε όρθιο τη φήμη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

 

Εκ της Συ­νο­δι­κής Επι­τρο­πής

επί της Χρι­στι­α­νι­κής Α­γω­γής και της Νε­ό­τη­τος

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....