Κυκλοφορήθηκε το ημερολόγιο της Μητρόπολης Αξώμης

Κυκλοφορήθηκε το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς Αξώμης , για την νέα χρονιά 2023.
Είναι αφιερωμένο στον μεγάλο ιεραπόστολο της Αφρικής και φωτιστή της Αβησσυνίας Άγιο Φρουμέντιο.
Στο εξώφυλλο αποτυπώνεται η μορφή της Ιεράς εικόνος του Αγίου Φρουμεντίου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.
Στη συνέχεια, αποτυπώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και τα Δίπτυχα των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
Αμέσως μετά καταγράφεται μικρός πρόλογος στην αγγλική γλώσσα του Σεβασ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.
Ακολουθεί το Σύμβολο της Πίστεως στην Αγγλική και Αμχαρική γλώσσα και κείμενο του Σεβασμ. κ. Δανιήλ με τίτλο: “Οι ιεραπόστολοι αδελφοί Φρουμέντιος και Αιδέσιος”, το οποίο αναφέρεται στην ζωή και το έργο τους.
Στη συνέχεια αποτυπώνεται το γενικό μηνιαίο εορτολόγιο του έτους, διανθισμένο με φωτογραφικό υλικό από την ποιμαντική διακονία της Μητροπόλεώς μας.
Ευθύς αμέσως καταγράφονται όλα τα στοιχεία για την διοίκηση της Ι. Μητροπόλεως Αξώμης, τους Ιερούς Ναούς στην Αιθιοπία, στο Τζιμπουτί, στην Ερυθραία και στη Σομαλία, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αδδίς Αμπέμπα, τις Ελληνικές Κοινότητες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και αθλητικές ενώσεις στις χώρες αυτές, μαζί με τα απαραίτητα τηλέφωνα και κάθε αναγκαίο στοιχείο επικοινωνίας.
Αμέσως μετά αποτυπώνεται σε πλούσιο φωτογραφικό λεύκωμα το ιεραποστολικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, ενώ στο τέλος υπάρχει αγιολόγιο εικόνων Αιθιόπων Αγίων.
Το ημερολόγιο απαρτίζεται από 64 σελίδες.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....