Αγιασμός για τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στη Γαλάτιστα

Μέσα σε κλίμα χαράς, κατάνυξης και έκδηλης ικανοποιήσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου  κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ πλαισιούμενος από τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο Παν. Αρχιμ. Δωρόθεο Ζέρβα, τους Εφημερίους της Γαλάτιστας Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο, τον Αιδ. Οικ.π. Σταύρο Τράκα και τον Διάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη ετέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των Μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής στο Αγάπειο Πνευματικό Κέντρο Γαλατίστης στις 6 χθεςτο απόγευμα.

Προσήλθαν 20 μαθητές και σπουδαστές της Ιεράς Εκκλησιαστικής Μουσικής με τους γονείς τους, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Μανώλης Σειράς, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γούσιος, ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι κ.ά.

Στην προσλαλιά του ο Σεβ. ανεφέρθη στην προσωπικότητα που πρέπει να έχει ο Ιεροψάλτης για να επιτελή το έργο του: Δηλαδή, πίστη στο Θεό και πιστότητα στην Εκκλησία, να είναι ακόλουθος της Μίας Παραδόσεως της Εκκλησίας, να είναι γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής και του Αναλογίου, να επιδεικνύη υπακοή στην Εκκλησία και τους Κληρικούς και τέλος να δείχνη σεβασμό στον Τοπικό Επίσκοπο. Άνοιξε επιπλέον την καρδιά του και μίλησε πατρικά στα παιδιά και τους σπουδαστές της μουσικής τονίζοντας ότι επέλεξε για Διδάσκαλο της Πατρώας Μουσικής τον Πρωτοψάλτη κ. Στέλιο Ζαχαρίου που περικοσμεί τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης γιατί είναι κεφάλαιο μουσικής παιδείας και πιστός ακόλουθος της Εκκλησιαστικής Παραδόσεως και ζωής. Τέλος τόνισε ότι η φετινή χρονιά είναι συνέχεια της διδασκαλίας της μουσικής που έγινε μέχρι σήμερα στη Γαλάτιστα, καθότι κανείς δεν περισσεύει στη Μητρόπολη αυτή.

Ο Διδάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής ανταπάντησε ευχαριστώντας τον Σεβ. και κατέταξε τους σπουδαστές της Βυζαντινής Μουσικής σε δύο τμήματα: κάθε Τρίτη 3.30- 5.30μ.μ. για τους αρχάριους και 5.30- 7.30μ.μ.για τους προχωρημένους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....