Θεμέλιο λίθος στον ιερό Ναό της Αγίας Άννης και του Αγίου Νεκταρίου Κισανγκάνι

Με την Χάρη του Τριαδικού Θεού, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και τις προσευχές όλων έθεσαν τον θεμέλιο λίθο στον ιερό Ναό της Αγίας Άννης και του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως.
Παρευρέθηκαν ο εντιμώτατος κ. Δήμαρχος του Κισανγκάνι , ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου των Χριστιανικών Ομολογιών του τόπου, εκπρόσωπος του Νομάρχη, της υπερφεριάρχου, ο αρχηγός της ασφάλειας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κισανγκάνι κ. Τάκης Μαλαμάς, εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας και πλήθος άλλων πιστών μας και απλών λαϊκών του τόπου που θέλησαν να τιμήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας σήμερα.
Ο Πατριαρχικός Επίτροπος π. Πολύκαρπος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόδωρο β’, όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την θεμελίωση του πρώτου αυτού ενοριακού Ναού της Επισκοπής , υποσχέθηκε καλή συνεργασία με τις αρχές του τόπου για το γενικό καλό των ανθρώπων “τους οποίους καλούμαστε να υπηρετήσουμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά  και ζήτησε την αρωγή όλων στην μαρτυρική αυτή πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κισανγκάνι, που μόλις αρχίζει το έργο της στο Ανατολικό Κονγκό.
Απαντώντας ο Δήμαρχος της Πόλης ευχαρίστησε την Α. Θ. Μ τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο β’ για την αποστολή του Πατριαρχικού Επιτρόπου του στο Κισανγκάνι, επαίνεσε το έργο της Ορθόδοξου Εκκλησίας στο Κονγκό και ιδιαίτερα στο Κισανγκάνι και υποσχέθηκε το απρόσκοπτο των εργασιών μας οι οποίες μόλις αρχίζουν, νουθετώντας το παρευρισκόμενο πλήθος, στο να σταθεί στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου τοπικών χριστιανικών ομολογιών τόνισε ότι αρχίζει ένα Άγιο έργο στο οποίο όλος ο χριστιανικός κόσμος μας, προσβλέπει με προσευχή, ελπίδα και χαρά.
Ανταπαντώντας ο Πατριαρχικός Επίτροπος ευχαρίστησε από καρδίας τους ομιλητές και τόνισε την ομολογιακή υπόσταση της Ορθοδοξίας η οποία επιδιώκει πάντοτε την καλή συνεργασία με όλον τον κόσμο τον οποίο υπηρετεί.
“Οι στιγμές που διαδραματίστηκαν σήμερα ήταν ιστορικές και δοξάζουμε τους Αγίους μας που μας αξίωσαν να τις ζήσουμε”, γράφει χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο facebook ο π. Πολύκαρπος. .
Ή Ορθοδοξία βήμα προς βήμα εδραιώνεται και αναγνωρίζεται στην νέα μα τόσο ευλογημένη όμως Επισκοπή μας εδώ στο Κισανγκάνι στο Ανατολικό Κονγκό”, καταλήγει.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....