‘Εναρξη κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής στην Μητρόπολη Κισάμου

Στον Ι. Μητροπολιτικό  Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) της  Μητρόπολης Κισάμου, ξεκίνησε κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής, συγκεκριμένα της Καινής Διαθήκης. Ο Επίσκοπος να τέλεσε την Ι. Παράκληση του Οσίου Νικηφόρου και ακολούθως κήρυξε την έναρξη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής. Στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε στο: τι είναι και τι περιλαμβάνει η Αγία Γραφή, καθώς όπως είπε: «τα βιβλία αυτά γράφτηκαν με την καθοδήγηση-φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, γι΄ αυτό και ονομάζονται «Θεόπνευστα».

Εξήγησε ποια είναι η αξία της Αγίας Γραφής, γιατί χρειάζεται να την μελετάμε, πως πρέπει να διαβάζεται. Ακολούθως αναφέρθηκε στα βιβλία της Καινής Διαθήκης, την χρήση της στην ζωή της Εκκλησίας, την γλώσσα της Καινής Διαθήκης, σημειώνοντας: «Η Αγία Γραφή είναι η βιογραφία του Θεού στον κόσμο, αλλά και μέσα στην Αγία Γραφή ο Θεός δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που βασανίζουν την ανθρώπινη ψυχή· απαντήσεις έμμεσες ή άμεσες. Εάν κάποιος δεν βρεί απάντηση σε ερώτημα του στην Αγία Γραφή, σημαίνει η ότι δεν διάβασε σωστά την Αγία Γραφή ή ότι έθεσε ασήμαντο ερώτημα». Στο ερώτημα «πως πρέπει να μελετάμε την Αγία Γραφή», ο Επίσκοπος μας ανέφερε: «Οι Πατέρες της Εκκλησίας συνιστούν σοβαρή προετοιμασία πριν την μελέτη της Αγίας Γραφής.

Προετοιμασία προσευχής, ησυχίας και περισυλλογής», προτρέποντας το ικανό ακροατήριο, το οποίο μετείχε τόσο της Ιεράς Παρακλήσεως, όσο και της εισαγωγικής ομιλίας που ακολούθησε, σε καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής. «Για να καθαρίσει ο λογισμός, να ανοίξει ο νους, να φωτιστεί η καρδιά, να έλθει η χάρις του Θεού», όπως είπε. Ακολούθως ενημέρωσε ότι υπεύθυνος του κύκλου μελέτης ορίστηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Παν. Αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος, στον οποίο έδωσε και τον λόγο.

Ο π. Αγαθάγγελος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο μας και αναφέρθηκε εις τον τρόπο μελέτης που θα ακολουθηθεί, ως και σε θέματα που αφορούν την οργάνωση «του πνευματικού αυτού ταξιδιού», όπως ανέφερε. Ακολούθησε διάλογος και η διανομή, υπό του Επισκόπου μας, της Καινής Διαθήκης σε όλο το ακροατήριο. Η μελέτη της Καινής Διαθήκης θα γίνεται κάθε Δευτέρα απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό.

Ώρα 5.00μ.μ. θα τελείται η Ι. Παράκληση του Οσίου Νικηφόρου και, περί ώρα 5.45μ.μ θα ακολουθεί η μελέτη της Καινής Διαθήκης, διάρκειας περί την 1 ώρα. Θα γίνεται η εισαγωγή του κειμένου, ανάλυση, σχολιασμός και ακολούθως το ακροατήριο θα έχει την δυνατότητα για διευκρινιστικές ερωτήσεις, διάλογο. Στην πορεία του χρόνου θα καλούνται, επίσης, και ομιλητές, θα διοργανώνονται πνευματικές εξορμήσεις, ως και ό,τι άλλο κριθεί ωφέλιμο. Ο κύκλος μελέτης αφορά ενήλικες αλλά και κάθε πρόσωπο καλής προαιρέσεως που αναζητά την Αλήθεια. Σας αναμένουμε όλους με χαρά!

IMG 5935IMG 5936IMG 5937IMG 5938IMG 5939

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....