Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Δημήτριο Κουνουπιδιανών και εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών χρήσεων

Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου 2022, εις τον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της  Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνού.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Κληρικοί και Ιεροδιάκονοι εν μέσω μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας για τον εορτασμό του λαοφιλούς Αγίου της Ορθοδοξίας Δημητρίου, ανάμεσα των, του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας και Εφημερίου της Ενορίας Κουνουπιδιανών Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του Παν/του Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Πορφυρίου Μπικουβαράκη, του Παν/του Αρχιμ. Χρυσάνθου Τσαχάκη κ.α.

Με λόγια αγάπης ευχαρίστησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου  τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου που αποδεχόμενος την πρόσκληση της ημετέρας Μητροπόλεως ήρθε και συλλειτούργησαν για την εορτή του  Αγίου Δημητρίου.

Κατόπιν ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος με λόγια επίκαιρα, ωφέλιμα και πνευματικά μίλησε προς το  ευσεβές εκκλησίασμα  για την ζωή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού του οποίου το ιερό λείψανο είναι από την παραμονή της εορτής τοποθετημένο στο κέντρο του Ναού ως ευλογία μεγάλη για την Μητρόπολη και την Ενορία

 

 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. εγκαινίασε την νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Ενορίας  συμπροσευχουμένου του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου.

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....