Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Λέρου

Το εσπέρας της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας  κ.κ.Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου Φωκά, και των ιερέων π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη, π.Γεωργίου Γαμπιέρη και π.Σεβαστιανού Καζηλιέρη, τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων και χοροστάτησε στον Εσπερινό του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Πλατάνου Λέρου.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου, παρεκκλήσιον του Ενοριακού Ιερού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λέρου, λόγω του χρόνου, υπέστη φθορές εξωτερικώς και εσωτερικώς, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες συντηρήσεως και ανακαινίσεως του Ναού.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ι. Ναού π.Νικόδημο Φωκά, πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Αρχιερατικό Επίτροπο Λέρου, την υπ’ αυτού εκκλησιαστική επιτροπή που επιμελούνται τα του Ναού του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο στην μεγάλη προσπάθεια της αποκαταστάσεως του Ναού.

Ο Εφημέριος του Ναού πρωτ. Νικόδημος Φωκάς, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ταξίδεψε από την Κάλυμνο στη Λέρο, προκειμένου να τελέσει τα θυρανοίξια του Ναού, και αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες ανακαίνισης του Ναού, που ολοκληρώθηκαν με την χάρη του Αγίου Νεκταρίου. Ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσους εργάσθηκαν εθελοντικά, και όλους εκείνους που με τον δικό τους τρόπο συνέδραμαν στις εργασίες συντήρησης-ανακαίνισης του Ναού.

Την Ακολουθία των θυρανοιξίων και τον Εσπερινό παρηκολούθησε ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας και αρκετοί πιστοί.

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν κατανυκτικά ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο κ. Ισίδωρος Λιβανός.

 

Το πρωί της Δευτέρας, 7/11/2022, μετά τον Όρθρο και προ της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει η τελετή εκπλύσεως της Αγίας Τραπέζης.

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Βίντεο:  Μάρκος Σπανός (προσεχώς, ετοιμάζεται).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....