Συγκινητικές στιγμές κατά το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’

Με τη συνεχή ανάγνωση των τεσσάρων Ευαγγελίων της Εκκλησίας, όπως απαιτεί το τελετουργικό σε περιπτώσεις εκδημίας Αρχιερέων, πραγματοποιείται  το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ στον χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα. 

 

Αρχιερείς και ιερείς συνεργάτες του εκλιπόντος, συρρέουν στον Καθεδρικό Ναό προκειμένου να συμμετάσχουν στο τελετουργικό της ανάγνωσης των Ευαγγελίων. Από πολύ νωρίς το πρωί, η σορός του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου μεταφέρθηκε με στρατιωτικό άγημα στον χώρο του ναού, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, η οποία τελείται καθημερινά μέχρι το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου.

Φίλοι, συνεργάτες αλλά και πλήθος κόσμου, συρρέει στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα για να συμμετάσχει στη διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος. Παράλληλα, αρκετοί σπεύδουν να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε από το πρωί της Τρίτης, στο γραφείο του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου. Τα μηνύματά τους άφησαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων υπουργοί, βουλευτές, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, δήμαρχοι, κρατικοί αξιωματούχοι, υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ.ά.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί περίοικοι και άνθρωποι οι οποίοι διατηρούσαν προσωπικές σχέσεις, ή έχουν δεχθεί βοήθεια από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, προσέρχονται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή προκειμένου να αφήσουν συλλυπητήρια μηνύματα και να προσκυνήσουν τη σορό του εκλιπόντος.

 

Συγχωριανοί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, έφθασαν με λεωφορείο από την Τάλα της Πάφου, για να τιμήσουν τη μνήμη του, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν ξέχασε ποτέ ούτε τους ανθρώπους της Τάλας, αλλά ούτε την καταγωγή του.

 

Ομάδα μαθητών από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, συμμετείχε στο λαϊκό προσκύνημα και ακολούθως άφησε το μήνυμά της στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Ακολούθως, ζήτησαν από τους υπεύθυνους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να τους ξεναγήσουν στους εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να δουν από κοντά, όλα όσα βλέπουν αυτές τις μέρες να λαμβάνουν χώρα στις ειδήσεις, από το αρχιεπισκοπικό μέγαρο.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, στο Μέγα Συνοδικό όπου ο Αρχιεπίσκοπος δεχόταν τις ευχές στα ονομαστήριά του, στον χώρο όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου, στον εσωτερικό μικρό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στην τραπεζαρία της Αρχιεπισκοπής και σε άλλους χώρους.

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, πριν από την κηδεία, η οποία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι.

 

 

πηγη philenews

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....