Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου : Ανακομιδη λειψάνων μοναχού Διονύσιου

Συγκλονιστικές στιγμές στο Περιβόλι της Παναγίας μας . Πραγματοποιήθηκε κατά το Αγιορείτικο Τελετουργικό ανακομιδή των λειψάνων του μακαριστού π.  Διονυσίου  (της Κολιτσού), του τυφλού γέροντα από τον οποίον χιλιάδες ωφελήθηκαν. Παρουσία του Καθηγουμένου της Μονής γέροντος Εφραίμ.

Ο Ρουμανικής καταγωγής Γέροντας Διονύσιος ήρθε στο Άγιον Όρος σε ηλικία 17 ετών, το 1926, ενώ εδώ και οκτώ χρόνια είναι τυφλός. Στην συνέντευξη που παρεχώρησε μιλά για τις δυσκολίες των πρώτων ετών, για την επίπονη σωματική εργασία, αλλά και τους καρπούς της πνευματικής ζωής. Ο λόγος του άμεσος, καθάριος και εμπειρικός δίδει απαντήσεις για την παρουσία της Ορθοδοξίας σήμερα, για τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας, την κελλιώτικη ζωή στο Άγιον Όρος, τις ανησυχίες των προσκυνητών του Αγίου Όρους. Σε όλα αυτά τα χρόνια που ζει ο Γέροντας στο περιβόλι της Παναγίας δεν παύει να ευχαριστεί και να ευγνωμονεί την Θεοτόκο και τον Χριστό για τις ευλογίες και τις θείες παρεμβάσεις τους στη ζωή του.

Η ανακομιδή των οστών των κεκοιμημένων, ως πράξη φροντίδος και ευπρεπισμού κατά την εκταφή εκτός από τον εθιμικό και κοινωνικό χαρακτήρα που ανέκαθεν είχε, λαμβάνει στην εκκλησία κατ’ εξοχήν αγαπητικό και εσχατολογικό νόημα.

 

βιντεο μπορείτε να δείτε στη σελίδα της 4Ε στο facebook

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....