Μεθέορτος Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην ιερά νήσο Μήλο

Προερχόμενος από την Κίμωλο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε στην ιερά νήσο Μήλο και το απόγευμα τέλεσε εν πληθούση Εκκλησία τον μεθέορτο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλακών, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της νήσου, παρόντων μεταξύ των πολυπληθών πιστών της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογυιού, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Πλακών, Δημοτικών Συμβούλων και του Διευθυντή του Γραφείου του Τάγματος Εθνοφυλακής Μήλου.
Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για το ρόλο των Θεομητορικών Εορτών στην κατανόηση από τους πιστούς του σχεδίου της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, η πραγματοποίηση του όποίου άρχισε με το Γενέσιο της Θεοτόκου, συνεχίσθηκε με την είσοδό Της και την παραμονή Της στο Ναό, εντός του οποίου διεφυλάχθη «αγία και άμωμος», χωρίς ανθρώπινα πάθη και αμαρτίες, και κορυφώθηκε με την ενανθρώπιση του Κυρίου και την εκ της Παρθένου Μαρίας υπερφυά Γέννησή Του.
Συνεχάρη, τέλος, τον νέο Εφημέριο του Ναού κ. Ευστράτιο Γιαντσιώρη και κάλεσε τους πιστούς να τον αγκαλιάσουν και να τον στηρίξουν στο έργο του και ευχήθηκε σε όλους για τις επερχόμενες εορτές της Θείας Επιφανείας.
Τα μεσάνυχτα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε προς Σαντορίνη.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....