Ιερά Μνημόσυνα στην Ερμούπολη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο εκδημήσαντος φιλογενούς Ερμουπολίτου, φαρμακοποιού το επάγγελμα εξ οικογενειακής παραδόσεως.
Στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο περιεχόμενο και τα μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και εξήρε την ευγένεια, την καλωσύνη και τα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης που διέκριναν τον μεταστάντα και συνεχάρη τα παιδιά του και τις οικογένειες τους, που συνεχίζουν την παρακαταθήκη του, ευχηθείς σε όλους για την Απόκρεω.
Ακολούθως, μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ευσεβούς Ενορίτισσας, καλής συζύγου και στοργικής μητέρας, μέλους του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού, η οποία ουδέποτε απελείφθη από τις τελούμενες σ’ αυτόν ιερές Ακολουθίες.
Και εκεί ομίλησε για τα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής, ευχηθείς για την Απόκρεω και συνεχάρη τις οικογένειες των παιδιών της αειμνήστου, που ακολουθούν και τηρούν το παράδειγμα, που τους κληροδότησε.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....