Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας: Συνεχίζεται η προβολή της ταινίας “Διάκος” της Μητρόπολης Κίτρους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας για την προβολή της Κινηματογραφικής Ταινίας με τον τίτλο «ΔΙΑΚΟΣ» την Κυριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη 23, 24 και 25/4 αντίστοιχα καθώς και την προσφορά των δύο εισιτηρίων στην τιμή του ενός κατά την προβολή της Δευτέρας 24/4.

Πρόκειται για μία παραγωγή του Πνευματικού Κέντρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με πρωτεργάτη τον πανοσ. Αρχιμ. π. Παύλο Ντούρο, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις Περιφερειακές Επετειακές Εκδηλώσεις της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο από 6 Απριλίου 2023 Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας διάρκειας δύο περίπου ωρών, η οποία πραγματεύεται την πολυκύμαντη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του ηρωομάρτυρος Αθανασίου Διάκου. Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου (1788 – 1821) και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του, από την Βάπτιση στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μεχρι το «Βάπτισμα του Μαρτυρίου». Κατ΄ αυτό τον τρόπο η συγκεκριμένη ταινία αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αυτοθυσίας του Αθανασίου Διάκου, αποτίει φόρο τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Ελευθερίας του 1821, ενώ παράλληλα δρα αφυπνιστικά».

Η αξιοποίηση της έβδομης τέχνης συμβάλει ιδιαίτερα στην γνωριμία μας, με την ιστορία μας και με τις σημαντικές προσωπικότητες αυτής.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....