Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο

Στην άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, προχωρά η Ελλάδα. Τη σχετική εισήγηση έκανε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ωστόσο, η χρήση της μάσκας παραμένει ως ισχυρή σύσταση για τους εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η χαλάρωση του παραπάνω μέτρου θα τεθεί σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο, 5 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να αρθεί και ο περιορισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσον αφορά την πληρότητά τους, η οποία θα επιστρέψει στο 100%.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 15.557 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, καθώς και 57 νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19. Τα συνολικά θύματα της πανδημίας στη χώρα είναι πλέον 25.972.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 399, εκ των οποίων οι 287 (71,93%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 112 (28,07%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών με Covid-19 ήταν 281 το τελευταίο εικοσιτετράωρο (ημερήσια μεταβολή -6,02%), ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 290 ασθενείς.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....