Η Αναπαράσταση για την 201η επέτειο της Απελευθέρωσης των Καλαβρύτων

(Ρεπορταζ από το kalavrytanews.gr)Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Καλάβρυτα γιόρτασαν την επέτειο των 201 ετών απ’ την Απελευθέρωση της πόλης, της πρώτης ελληνικής πόλης που στις 21 Μαρτίου 1821 αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, τον οποίο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.
Κατά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Κοιμήσεως Θεοτόκου χοροστάτησε μαζί με τον Μητροπολίτη Σερβιών και Κοζάνη κ.κ. Παύλο, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιερωνύμου το δε Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αθανάσιος Φωτόπουλος.
Ακολούθησε Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Και στη συνέχεια μαθητική παρέλαση και αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821 απ’ τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος».

 

 

 

Εντυπωσιακή για άλλη μια φορά η Αναπαράσταση των γεγονότων του 1821 από την θεατρική ομάδα “Πάνος Μίχος” με την ορκωμοσία των αγωνιστών και την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε την Παρέλαση για την 201η επέτειο της Απελευθέρωσης των Καλαβρύτων.

 

ΠΗΓΗ από το εξαιρετικό kalavrytanews.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....