Τρίτη του Πάσχα στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας

Tην Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 26 Απριλίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ιεράπετρας.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως, τέλεσε τα προγραμματισμένα ιερά μνημόσυνα και ευχήθηκε ο εκ νεκρών Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, και Αρχηγός της ζωής και του θανάτου να αναπαύει «εν χώρα ζώντων» τις ψυχές των κεκοιμημένων για τους οποίους τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο αλλά και όλων των προαπελθόντων πατέρων και αδελφών που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως.

Στη συνέχεια περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των Κληρικών και των Ευεργετών της πόλεως, καθώς και στους τάφους άλλων προσφιλών προσώπων που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της Ιεράπετρας, ενώ οι Ιερείς της πόλεως μνημόνευσαν τους κεκοιμημένους στους τάφους του Κοιμητηρίου, τηρώντας την παλαιά παράδοση να μνημονεύονται οι κεκοιμημένοι κατά το Πάσχα.

Παρέστησαν πολλοί κάτοικοι της Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων ήταν εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Αστροπεκάκης, η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Λουτσέτης.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....