Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε έκθεση για την Ίμβρο στη Μονή Βλατάδων

Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ Βαρθολομαίου τα εγκαίνια της έκθεσης σήμερα στη Θεσσαλονικη.

 

Η Έκθεση Φωτογραφίας που διοργανώνει στη Μισιρλόγλειο Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Βλατάδων η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την ομώνυμη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή, αποτελεί ένα τιμητικό αφιέρωμα στην 30ετή Πρωθιεραρχία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η Έκθεση, εμπνευσμένη από την γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη και με τον τίτλο «Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη», αναπτύσσεται μέσα από 130 φωτογραφίες που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές των: Κωνσταντίνου Τερψίδη, Νικολάου Μαγγίνα, Δημητρίου Παλαβίδη, Κωνσταντίνου Βάντσου, Μιχάλη Σακάτη και Βάσως Ξεινού.

Η ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς ενός χαρισματικού θρησκευτικού ηγέτη που δεν λησμόνησε ποτέ το Ομηρικό «ουδέν γλύκιον της πατρίδος», όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο άνθρωπος που άοκνα εργάστηκε για την πραγμάτωση της συγκεκριμένης Έκθεσης, ο εκπαιδευτικός και ερασιτέχνης φωτογράφος Κωνσταντίνος Τερψίδης, αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της εν λόγω Έκθεσης από άλλες παρόμοιες του είδους.

Η αγάπη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη για το νησί της καρδιάς του, έκδηλη στο βλέμμα και στην γλυκύτητα ενός χαμόγελου που με μοναδικό τρόπο συλλαμβάνει ο φωτογραφικός φακός ανθρώπων που ακολούθησαν με αγάπη εκείνον.., όπως ο αείμνηστος φωτογράφος και πολύτιμος φίλος του, Νίκος Μαγγίνας, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο μιας Έκθεσης

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....